«Υπάρχουν ευθύνες για τους θανάτους από τον ιό του Δυτικού Νείλου»

Τα ερωτήματα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προς το υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής


ΕΛΛΑΔΑ
22:42
21/09/2018
«Υπάρχουν ευθύνες για τους θανάτους από τον ιό του Δυτικού Νείλου»
7
loading

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει τη λύπη του, «για τους άδικους θανάτους συμπολιτών μας, από τον ιό του Δυτικού Νείλου» και ζητά να αποδοθούν ευθύνες στις αρμόδιες αρχές που «με παραλείψεις άφησαν τη χώρα αθωράκιστη»

Συγκεκριμένα ο ΙΣΑ αναφέρει:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει τη λύπη του, για τους άδικους θανάτους συμπολιτών μας, από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα μας, με κρούσματα σε νέες περιοχές και ζητά να αποδοθούν οι ευθύνες στους αρμόδιους που με παραλείψεις τους άφησαν τη χώρα αθωράκιστη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι στη χώρα μας έχουν προσβληθεί από τη λοίμωξη, οι περισσότεροι από τους οποίους, δεν το γνωρίζουν γιατί παρουσίασαν ελαφρά συμπτώματα.

Ο ΙΣΑ συστήνει σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να λάβουν σχολαστικά μέτρα προφύλαξης καθώς παραμένει άγνωστο το ποσοστό μόλυνσης του πληθυσμού των κουνουπιών, ειδικά στον αστικό ιστό.

Καλεί τις αρμόδιες αρχές να ενημερώσουν σχετικά με το ποσοστό των κουνουπιών που έχουν μολυνθεί από τον ιό, ειδικά στο Νομό Αττικής, στον οποίο εμφανίζονται κάθε εβδομάδα νέες περιοχές, με καταγεγραμμένα περιστατικά.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες, για τη σημερινή κατάσταση και τους άδικους θανάτους των συμπολιτών μας. Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα τα έτη 2010-2014,μια σειρά όμως εντατικών και συστηματικών δράσεων ,οδήγησε στην «εκρίζωση» της νόσου και στην εξάλειψη των κρουσμάτων . Το 2017 τα περιστατικά άρχισαν να επανεμφανίζονται και αυτό θα έπρεπε να είναι καμπανάκι κινδύνου, για να ληφθούν μέτρα. Η αδιαφορία των αρμόδιων αρχών του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής ,οδήγησαν στην πρωτοφανή αυτή κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία ενώ θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας μας»

Ο ΙΣΑ ερωτά το υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής:

 • Έχει γίνει πρόσφατη καταγραφή των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, ειδικά στις περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ή οι ψεκασμοί γίνονται πρόχειρα και αποσπασματικά;
 • Έχουν γίνει μελέτες σχετικά με την κατανομή του πληθυσμού των κουνουπιών στον αστικό ιστό; Ποια είναι τα σχετικά συμπεράσματα προκειμένου να λάβουν μέτρα, οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο;
 • Ποιο ήταν το Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου τη τελευταία διετία που ξεκίνησε η επανεμφάνιση του ιού;».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar @ άτρωτο

  Κουμάντο κάνει ο πολυπράγμων Πατούλης. ΙΣΑ, ΙΣΑ και ΠΟΕΔΗΝ θέλουν να κατεδαφίσουν το ΕΣΥ προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων. Γι'αυτό άλλωστε έκαναν την πάπια, όταν ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις έδιωξε από το ΕΣΥ σχεδόν τους μισούς γιατρούς! [...]

 2. avatar ΝΑΙ ΝΟΜΊΖΩ ΕΓΏ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΝΑΙ

  ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΥΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΑΡΆ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΌΤΑΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΕΝΑ 98%ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΏΝ ΔΕΝ ΚΌΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΆΛΛΟ ΕΝΑ 70% ΑΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙ ΣΟΥ ΛΈΕΙ 100 ΜΕ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙ 70 ΧΩΡΕΙΣ!!!!!!! ΚΑΙ ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΦΤΑΊΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΊ 60% ΓΙΑΤΊ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΦΑΚΕΛΆΚΙΑ, ΜΆΛΛΟΝ ΈΠΑΙΡΝΑΝ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΆΞΕΙ ΚΆΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΊΡΝΟΥΝ!!!! ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΎΠΙΑ ΤΟΥ ΝΕΊΛΟΥ ΠΈΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ ΓΙΑΤΊ ΡΗΠΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΊΛΟ????

 3. avatar ΠΑΤΟΥΛΗΣ ! ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  ΚΆΝΕΙ ΌΤΙ ΜΠΟΡΕΊ ΓΙΑ ΝΑ ΡΉΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΦΤΆΙΕΙ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΌ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΝΕΊΛΟΥ ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΉΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ΜΑ ΤΌΣΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΡΏΕΙ ΑΥΤΌΣ Ο ΛΑΟΣ Η. ΤΌΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ! ..........ΙΑΣΩΝ

 4. avatar ΑΤΡΩΤΕ ! :ΤΟ W ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΩΜΕΓΑ ΕΊΝΑΙ DOUBLE. V

  ΤΑ GREEKLIS ΕΊΝΑΙ ΓΛΏΣΣΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΩΝ

  1. avatar atrwtos

   Αχ πως με πόνεσες τώρα...βλάξ

 5. avatar Τραγικοι…για αλλη μια φορα.

  Ιατρικος συλλογος αθηνων με προεδρο τον..Πατουλη. Η ΝΔ δεν αφηνει κανεναν θανατο να παει χαμενο φασουλι το φασουλι γεμιζει το σακουλι η πολιτικη πανω στα πτωματα συνεχιζεται μπραβο στη ΝΔ

  1. avatar atrwtos

   Ο Ιατρικός σύλλογος δεν είναι μόνον ένας πατούλης.Είναι δεκάδες επιστήμονες διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων και αποτέλεσμα δημοκρατικής διαδικασίας που ενστερνιζεται και ο ίδιος ο Σύριζα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει