Άγνωστοι δράστες αλώνιζαν χθες τα ξημερώματα στην κεντρική οδό της Ανδραβίδας και άνοιγαν λουκέτα ή έσπαγαν τζαμαρίες σε καταστήματα, ενώ έκλεψαν και πλατφόρμα από τρακτέρ. Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία Ξημερώματα Τετάρτης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, άγνωστοι έσπασαν το λουκέτο και άνοιξαν την πόρτα καταστήματος που πουλά χαρτικά. Άνοιξαν την ταμειακή, άρπαξαν τα χρήματα και έφυγαν.  Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, πενήντα μέτρα πιο πέρα, στην ίδια οδό, έσπασαν την κρυστάλλινη είσοδο καταστήματος με είδη δώρων. Για άγνωστο λόγο από το μαγαζί δεν πήραν τίποτα. Διακόσια μέτρα πιο μετά, οι δράστες έσπασαν την κρυστάλλινη είσοδο καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων και άνοιξαν την ταμειακή μηχανή, στην οποία δεν υπήρχαν χρήματα. Από κάποιο από τα τρία καταστήματα πήραν και έγγραφα, τα οποία βρέθηκαν χθες το μεσημέρι σε χωράφι στο Μοσχονέρι, περιοχή έξω από τα Λεχαινά.

Έκλεψαν τρακτέρ και αυτοκίνητο

Άγνωστοι δράστες, επίσης στην Ανδραβίδα, έκλεψαν τρακτέρ με μεγάλη πλατφόρμα. Το τρακτέρ βρέθηκε κοντά στα φανάρια, στη διασταύρωση με Τραγανό, αλλά όχι και η μεγάλη πλατφόρμα. Προχθές, Τρίτη (20/02), άγνωστοι έκλεψαν αυτοκίνητο από την Αρετή, το οποίο όμως βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα στους  Αγίους Θεοδώρους.

«Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα»

Η Παναγιώτα Τσάκωνα, ιδιοκτήτρια ενός εκ των καταστημάτων που διέρρηξαν οι άγνωστοι, δήλωσε: «Το κατάστημα βρίσκεται στην κεντρική οδό της Ανδραβίδας και από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί είναι φωτισμένο. Με ειδοποίησαν στις 06:30 ότι η κρυστάλλινη πόρτα εισόδου στο κατάστημα είναι σπασμένη. Η διάρρηξη πρέπει να έγινε γύρω στις 04:00, όπως είπαν γείτονες που άκουσαν θόρυβο. Στην Ανδραβίδα υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα και ειδικά μετά την απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Δεν γίνονται περιπολίες από αστυνομικούς και οι συμμορίες δρουν ανεξέλεγκτα. Το 1995 είχαν διαρρήξει το μαγαζί μου και είχαν πάρει όλο το εμπόρευμα. Σήμερα μου άνοιξαν την ταμειακή μηχανή, αλλά δεν είχα χρήματα μέσα. Δυστυχώς και αυτή η διάρρηξη θα μου κοστίσει αρκετά χρήματα».

«Βρισκόμαστε στο έρμαιο των συμμοριών»

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας, Βάσω Καραλάγα, δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς»: «Δυστυχώς από την ημέρα πού έκλεισαν το ΑΤ Ανδραβίδας, βρισκόμαστε στο έρμαιο των συμμοριών Ρομά και άλλων. Η κατάσταση οξύνεται καθημερινά με πολλές διαρρήξεις και κλοπές. Δεν υπάρχουν περιπολίες από αστυνομικούς και η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου. Δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε». j0iojjpx 2r91altl jnou2fap9enlzeay Περισσότερες ειδήσεις για την Ηλεία στο patrisnews.com