Στη Μάνδρα, προκειμένου να διανείμουν από κοινού φάρμακα, πόσιμο νερό και 300 μερίδες φαγητού, βρέθηκαν σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, που ήταν επικεφαλής του κλιμακίου των δυο φορέων που μετέφερε τη βοήθεια, διανομή φαγητού θα γίνεται καθημερινά για όσο υπάρχει ανάγκη. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και το κλιμάκιο, είχαν και συνάντηση με τη δήμαρχο Μάνδρας, Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη, προκειμένου να συνεργαστούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε ρουχισμό, τρόφιμα καθώς και σε γεννήτριες για τους ασθενείς με μηχανική υποστήριξη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, της δήλωσε ότι και οι δυο φορείς θα συνδράμουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν. «Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να καλύψουμε τα κενά της Πολιτείας και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας στη δύσκολη αυτή ώρα», πρόσθεσε ο ίδιος, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά της, η κυρία Κριεκούκη, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Πατούλη, την ΚΕΔΕ και τον ΙΣΑ για την άμεση ανταπόκρισή τους. Η διανομή του φαρμακευτικού υλικού έγινε από εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με τη δράση του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε».

Επίσης, ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε τους γιατρούς της περιοχής που υπέστησαν καταστροφές τα ιατρεία τους για οικονομική ενίσχυση άμεσα από τον ΙΣΑ προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη των περιοχών.