Συνάντηση γνωριμίας με τον δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη είχαν σήμερα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport AG, με βασικό ζήτημα της ατζέντας να είναι η συνεργασία των δυο πλευρών για το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Τη γερμανική εταιρεία εκπροσώπησαν ο Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της εταιρείας και ο Αλεξάντερ Ζίνελ, επικεφαλής αντιπρόεδρος του τομέα παγκοσμίων επενδύσεων και management της εταιρείας.

«Έχουμε μεγάλη εμπειρία παγκοσμίως στο να διοικούμε και να αναπτύσσουμε αεροδρόμια, και το ίδιο έχουμε σκοπό να κάνουμε και εδώ, στο Άκτιο. Το πιο σημαντικό είναι ότι, θα συνεργαστούμε με ντόπιους υπαλλήλους», επισήμανε ο κ. Σούλτε, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο.

Σε ερώτηση για το εάν η κριτική που έχει ασκηθεί για το εγχείρημα, τους τελευταίους μήνες θα δυσκολέψει την παρουσία της εταιρείας στα 14 αεροδρόμια, απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι φυσικό όλο αυτό, υπάρχουν αλλαγές και κάποια αβεβαιότητα, η οποία συνοδεύεται πάντα με αρνητικά σχόλια- αλλά πιστεύω ότι θα σας δείξουμε ότι είμαστε πραγματικά ικανοί και θα μείνουμε εδώ για πολλά χρόνια. Οπότε, θα θέλαμε να μας θεωρείτε σαν κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και ερχόμαστε να επενδύσουμε για 40 χρόνια». Επίσης ο κ. Σούλτε πρόσθεσε: «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει. Θα λέγαμε ότι αυτή είναι μια χρονιά μεταβατικότητας, και υπάρχουν αρκετά σχέδια που πρέπει να ολοκληρωθούν, ωστόσο θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαϊλης χαρακτήρισε θετική τη συνάντηση και επισήμανε πως τέθηκαν οι βάσεις για μια πολύ καλή συνεργασία στο μέλλον.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε από τα στελέχη έντιμη και ειλικρινή συνεργασία, ώστε το αεροδρόμιο του Ακτίου να αναδειχτεί σε μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή. Παράλληλα, όπως σημείωσε, έθεσε ως αίτημα την απασχόληση προσωπικού από την περιοχή για τις ανάγκες που θα προκύψουν στο αεροδρόμιο, κάτι το οποίο τα δύο στελέχη έκαναν άμεσα αποδεκτό, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση ο κ. Σούλτε.

Τα δύο στελέχη τη Fraport από την πλευρά τους, τόνισαν πως θα υπάρξει αναβάθμιση και στις υποδομές, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση, πως η Πρέβεζα αποτελεί ιδανική περιοχή για να αναπτυχθεί τουριστικά.

Στη συνάντηση παρέστη η πρόξενος της Γερμανίας στην Ήπειρο, Kerstin Lohr, ενώ εκπροσωπήθηκαν ο Όμιλος Κοπελούζου, ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και το Επιμελητήριο Λευκάδας.