Εγκύκλιο προς τα ληξιαρχεία των δήμων απεύθυνε το υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώνουν άμεσα το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων Εργοδοτών Συνταξιούχων σχετικά με τις εκδιδόμενες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, ώστε να μην χορηγούνται συντάξεις σε δικαιούχους που έχουν αποβιώσει.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο πλέον από την 5η Αυγούστου 2011 στα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξεως θανάτου θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του θανόντος, καθώς και ο φορέας ή οι φορείς συνταξιοδότησης, αν ο θανών ήταν συνταξιούχος.

Από τις αρχές Ιουλίου έχει ξεκινήσει πρόγραμμα καταγραφής όλων των συνταξιούχων στα ασφαλιστικά ταμεία, με στόχο να διαπιστωθεί το κατά πόσο υπάρχουν ασφαλισμένοι «φαντάσματα».

Ήδη οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ καλούνται να περάσουν από τις τράπεζες για την πληρωμή τους, με στόχο να διαπιστωθεί το κατά πόσο καταβάλλονται συντάξεις σε άτομα που έχουν πεθάνει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.