Αποζημιώσεις 165.000 ευρώ για συμμετοχή σε συλλογικά όργανα πανελλαδικών του 2014

Οι πληρωμές θα γίνουν καθ' υπέρβαση των πιστώσεων του προϋπολογισμού


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
10:17
30/10/2015
Αποζημιώσεις 165.000 ευρώ για συμμετοχή σε συλλογικά όργανα πανελλαδικών του 2014
1
loading

Δαπάνες για την πληρωμή των αποζημιώσεων από συμμετοχή σε συλλογικά όργανα του προσωπικού των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στις πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες διενεργήθηκαν από 28-5-2014 έως και 30-6-2014, είτε καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού είτε χωρίς την τήρηση των περί αναλήψεως υποχρεώσεων διατάξεων, μπορεί να εκκαθαριστούν σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων του τρέχοντος οικονομικού έτους, κατά παρέκκλιση των σχετικών με τα ανωτέρω διατάξεων.

Κατά παρέκκλιση των οικείων κειμένων διατάξεων δύνανται να καταβληθούν αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο των σχολικών τμημάτων που λειτουργούν στη Θεραπευτική Κοινότητα ΨΝΑ «18 Άνω», ή καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού, είτε χωρίς την τήρηση των περί αναλήψεως υποχρεώσεων διατάξεων.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε ρύθμιση που αφορά το Υπουργείο Παιδείας και η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι με την προτεινόμενη διάταξη της παρ.1 ρυθμίζεται η καταβολή των νομίμων αποζημιώσεων στο πάσης φύσεως προσωπικό των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στις πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες διενεργήθηκαν από 28-5-2014 έως 30-6-2014. Με τη διάταξη της παρ.2 ρυθμίζεται η καταβολή των νόμιμων αμοιβών για υπερωριακή απασχόληση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο των σχολικών τμημάτων που λειτουργούν στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΨΝΑ «18 Άνω», η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 8-01-2015 έως 18-06-2015.

Όσον αφορά το οικονομικό κόστος των εν λόγω ρυθμίσεων για τις αποζημιώσεις συμμετοχής σε συλλογικά όργανα των  πανελλαδικών το ποσό ανέρχεται σε 165.000 ευρώ, ενώ σε 8000 ευρώ ανέρχεται το πόσο από την καταβολή κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, αμοιβών για υπερωριακή απασχόληση εκπαιδευτικών σε σχολικά τμήματα της Θεραπευτικής κοινότητας «18 και Άνω».

Καλόγηρος Βασίλειος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ερρικα1

    αντε τεμπεληδες δημοσιοι υπαλληλοι,πηγαινετε να πληρωθειτε για να κοπροσκυλιαζετε.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει