Η ΕΜΥ προειδοποίησε τις προηγούμενες ημέρες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και, ευτυχώς, η τελευταία κακοκαιρία πέρασε χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς, αναφέρεται τώρα στην εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, σημειώνοντας πως δεν προβλέπονται ιδιαίτερα φαινόμενα τις επόμενες μέρες και αύριο Κυριακή θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια.

Όπως γράφει στο Χ, πρόσκαιρες βροχές θα έχουμε την Τρίτη και Πέμπτη κυρίως στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά και οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στα πελάγη.

Πρόσκαιρη επιστροφή σκόνης από Δευτέρα-Τετάρτη και απομάκρυνσή της την Πέμπτη.

Μικρά μετεωρολογικά «μυστικά»

Σε μια δεύτερη ανάρτησή του, ο κ. Κολυδάς κάνει λόγο για κάποια μικρά μετεωρολογικά μυστικά και γράφει: «Στην ευρεία περιοχή Θεσσαλίας-Σποράδων ο υετός – ο οποίος παρουσίαζε υψηλές τιμές – προέρχονταν κυρίως από στρωματόμορφες νεφώσεις και όχι τόσο από σωρειτόμορφες (κατακόρυφης ανάπτυξης).

Αυτό πρακτικά σήμαινε και μικρότερα ξεσπάσματα έντονων βροχοπτώσεων όπως πραγματικά συνέβη. Οι εντάσεις της βροχόπτωσης ακολουθούν τις διαβαθμίσεις της λεζάντας στο άνω αριστερό άκρο. Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να διακρίνετε τις περιοχές που αυτόματα από τον δορυφόρο καταγράφονται με κόκκινο περίγραμμα. Αυτές είναι οι περιοχές αναπτύξεων (Cb) -καταιγιδοφόρων νεφών- με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην κορυφή τους. Καλό Σαββατόβραδο».