Με στόχο να μειωθεί η παρόδια στάθμευση, ώστε οι πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι στα πεζοδρόμιά τους, ο δήμος της Αθήνας ξεκίνησε από σήμερα την αυστηρή εφαρμογή των νόμων για το παράνομο και αντικανονικό παρκάρισμα.

Έτσι, οι οδηγοί που θα παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, παρκάροντας παράνομα, όχι μόνο θα λαμβάνουν τσουχτερά πρόστιμα, αλλά θα τους αφαιρούνται και οι πινακίδες.

Όπως δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τάσος Αβραντίνης, «θα επιχειρηθεί με όλους τους τρόπους να γίνει κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί η κατάσταση με το παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο ή στα σημεία πρόσβασης για αναπήρους, σε πεζόδρομους ή και κοντά στους σηματοδότες».

Σημειώνεται ότι ο κάθε δημοτικός αστυνόμος, που θα περιφέρεται για να επιβλέπει και να εφαρμόζει τον νόμο, θα καταθέτει τα στοιχεία, προκειμένου να υπόκεινται σε επεξεργασία και μελέτη από τους ειδικούς, ώστε να γίνει αντιληπτό ποιοι δρόμοι «έλκουν» τους παραβάτες και σε ποια σημεία της πόλης υπάρχει συνωστισμός και μεγάλη ζήτηση για θέσεις παρκαρίσματος.