Υλικά
  
  
  Υλικά για 6-8 άτομα
  
  1 ½ πακέτο μπισκότα τζίντζερ
  120 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  400 γραμμάρια τυρί κρέμα
  500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  1 ζελέ λεμόνι
  50 γραμμάρια αμύγδαλα
  1 μαρμελάδα λεμόνι
  
  
Εκτέλεση
  
  Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι ή τσέρκι ρυθμιζόμενο.
  
  Ανάβουμε για λίγο το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  
  Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλιτζάνι του καφέ βραστό νερό. Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  
  Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Κατόπιν ρίχνουμε μαρμελάδα λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε το γλυκό παγωμένο.
  
  Μια καλή ιδέα, είναι να χρησιμοποιήστε ξύσμα από ένα λεμόνι μέσα στην κρέμα τυριού. Δίνει πλούσια γεύση.
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 