Υλικά

  • 450 γραμμάρια ζυμαρικά βίδες ολικής αλέσεως
  • 1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
  • ½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια
  • 30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο




Εκτέλεση

Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια πορτσίνι τα βάζουμε σε καυτό νερό και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη. Στραγγίζουμε τα πορτσίνι και κρατάμε το νερό τους. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια. Στη συνέχεια παίρνουμε τα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια, τα σπαράγγια κομμένα στα δύο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν και αυτά. Σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε ½ κούπα νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Μόλις μειωθούν τα υγρά της σάλτσας στο μισό, ρίχνουμε και το τυρί κρέμα ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Σε αυτό το χρονικό σημείο βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αφού τα βράσουμε και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τυρί τριμμένο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.