Παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κατά δέκα ημέρες, ζήτησαν με σημερινή επιστολή τους προς το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή του κ. Κόλλια, το αίτημα διατυπώνεται «μετά από πλήθος αιτημάτων των φορολογούμενων και των λογιστών – φοροτεχνικών, που καλούνται να ανταποκριθούν μέχρι την Δευτέρα 17 Ιουλίου στον αυξημένο όγκο φορολογικών δηλώσεων» και ζητά την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έως και τις 27 Ιουλίου.

Όπως επισημαίνει, με τον τρόπο αυτό, δεν επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος το ελληνικό Δημόσιο και «θα ολοκληρωθεί ομαλά και η φετινή διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, προς όφελος των φορολογουμένων και των λογιστών – φοροτεχνικών».

Επίσης, η Γενική Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ζητά παράταση μέχρι 26 Ιουλίου, «για την αντιμετώπιση πιθανών τεχνικών προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν στις τελευταίες ημέρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και για τη διευκόλυνση του φόρτου εργασίας της δημόσιας διοίκησης, των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του κλάδου φοροτεχνών-λογιστών».

Η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι «με την εν λόγω παρέμβαση δεν επέρχεται καμιά δυσμενής μεταβολή ούτε στο ύψος, αλλά ούτε και στις ροές των δημοσίων εσόδων.