«Η επιχείρηση επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές πρέπει να γίνει συντεταγμένα και, διασφαλίζοντας το μέγιστο βαθμό την επιτυχίας» σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο ίδιος συνέχισε, αναφέροντας ότι: «Σε κάθε περίπτωση, για να γίνει αυτό πραγματικότητα μέσα στο 2017, απαιτείται η πλήρης αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας. Απαιτείται η παρουσίαση και σταδιακή εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, που θα στηρίζεται σε σταθερό φορολογικό περιβάλλον, εξάλειψη της γραφειοκρατίας και θα στέλνει στους επενδυτές το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι φιλική σε επενδύσεις, με κύριο στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κρίσιμης σημασίας για την αξιοπιστία της χώρας είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις, στην κατεύθυνση εφαρμογής μέτρων ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, χωρίς άλλες παρεμβάσεις περιοριστικής πολιτικής. Επίσης, η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ πρέπει να είναι υψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων από ελληνικής πλευράς».

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.