Πιέσεις στην Google της Alphabet Inc και την Amazon.com άσκησαν την Τρίτη (15/6) μέλη του Κογκρέσου σχετικά με την αγορά των έξυπνων ψηφιακών βοηθών των δύο εταιρειών, μετά από ανησυχίες για την κυριαρχία των δύο τεχνολογικών κολοσσών στην αναφερόμενη αγορά.

Η γερουσιαστής Έιμι Κλόμπουσαρ, πρόεδρος στην υποεπιτροπή κατά των μονοπωλίων της αγοράς της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Amazon έχει ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της αγοράς έξυπνων ψηφιακών βοηθών-ομιλητών, με την Google να έχει ποσοστό 30%, ενώ η γερουσιαστής έδωσε έμφαση στη διαλειτουργικότητα των συσκευών.

«Σε λίγα χρόνια, οι άνθρωποι είναι ενδεχόμενο να έχουν 20 ή περισσότερες διασυνδεδεμένες συσκευές στα σπίτια τους, από μία ηλεκτρική σκούπα και ένα ψυγείο, μέχρι ηχεία και συσκευές φωτισμού. Θέλουμε οι συσκευές αυτές να συνεργάζονται μεταξύ τους απρόσκοπτα», είπε η ίδια όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν θα πρέπει να χρειάζεται να επιλέξετε τις κατάλληλες συσκευές για το σπίτι σας επί τη βάσει του αν είναι τέλεια συμβατές με τους ψηφιακούς βοηθούς της Google ή της Amazon», εξήγησε η γερουσιαστής.

Η έξυπνη οικιακή τεχνολογία περιλαμβάνει τους έξυπνους βοηθούς της Amazon (Echo) ή της Google (Nest), συστήματα ασφάλειας ή τηλεοράσεις.

Ο διευθυντής Δημόσιας Πολιτικής της Google Γουίλσον Χουάιτ δήλωσε ότι η διαλειτουργικότητα είναι ένας στόχος και ότι υπάρχουν σε εξέλιξη «δυναμικές συζητήσεις» για το πως θα επιτευχθεί.

Ούτε η Google ούτε η Amazon έχουν εμφανιστεί να προσπαθούν για την πραγματική διαλειτουργικότητα, δήλωσε ο Έντι Λάζαρους, υπεύθυνος νομικός σύμβουλος για τον έξυπνο ομιλητή Sonos.

Η Google απαγορεύει μέσω συμβολαίου στη Sonos να χρησιμοποιεί τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τη χρήση μεταξύ της Alexa της Amazon και του ψηφιακού φωνητικού βοηθού της Google, όπως δήλωσε ο Λάζαρους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.