Θέλετε να ξεκινήσετε το ποδήλατο είτε για τις μετακινήσεις σας είτε για τις βόλτες σας; Θέλετε να γυμναστείτε ή να κάνετε κυριακάτικες βόλτες με φίλους; Όποιες και να είναι οι… προθέσεις σας, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά το ποδήλατό σας.

Πρώτα απ’ όλα, σκεφτείτε τι χρήση θα κάνετε κατά κύριο λόγο. Άλλο ποδήλατο θα αγοράσετε για την πόλη, άλλο για τις εκδρομές ή τα βουνά, κτλ. Θα λάβετε μέρος σε αγώνες, θα κάνετε βόλτες ή θα πηγαίνετε στη δουλειά; Σκοπεύετε να το βάζετε στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Όλα αυτά θα σας οδηγήσουν στη σωστή κατηγορία ποδηλάτου, αφού υπάρχουν τα mountain bikes, τα street bikes, τα γνωστά πλέον «σπαστά» και πολλά άλλα.

Ορίστε τον προϋπολογισμό σας. Οι τιμές των ποδηλάτων έχουν τεράστιο εύρος, καλό είναι λοιπόν, να ξέρετε πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε πριν πάτε στο κατάστημα, για να διευκολυνθείτε και να περιορίσετε τις επιλογές.

Επισκεφθείτε ένα κατάστημα ποδηλατικού εξοπλισμού και ζητήστε από τον πωλητή να σας βοηθήσει. Το πιο σημαντικό που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ποδήλατο είναι η σωστή εφαρμογή, το μέγεθος δηλαδή του σκελετού. Προτιμήστε σχέδια για τέλεια εφαρμογή και δοκιμάστε τα, έτσι ώστε να ταιριάζουν με τις αναλογίες σας. Τέλος, μάθετε για την εγγύηση του ποδηλάτου, για να είστε καλυμμένοι σε περίπτωση που κάτι χαλάσει και χρειαστεί επιδιόρθωση.

Κι επειδή για όλες τις γυναίκες το στιλ παίζει παντού ρόλο, υπάρχουν πολλά σχέδια ποδηλάτων για όλα τα γούστα, vintage, retro, πολύχρωμα ή girlie, σίγουρα υπάρχει εκεί έξω το κατάλληλο για εσάς!