Το See της AppleTv+ από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το 2019 φάνηκε να είναι από τις υποτιμημένες σειρές της χρονιάς καθώς άγγιξε με την θεματολογία της, ένα πολύ λεπτό ζήτημα, το οποίο έχει να κάνει με την τύφλωση, και μάλιστα σε βαθμό που όχι μόνο δεν ενόχλησε – όπως έχει συμβεί σε πολλές γνωστές ταινίες – αλλά μας προκάλεσε και θαυμασμό, βάζοντας μας στην θέση των πρωταγωνιστών σαν να το ζούμε με την όλη αγωνία του.

Η υπέροχη πρωτότυπη ιστορία φαντασίας με αρκετή βία και περιπέτεια, ακολουθεί ένα μετά-αποκαλυπτικό κόσμο όπου όλοι έχουν χάσει την ικανότητα να βλέπουν. Η φυλή Allkenny, οδηγούμενη από τον Baba Voss (Jason Momoa), έχει αποκτήσει δυο δίδυμα παιδιά με όραση, τα οποία είναι ο λόγος για πολλές μάχες, πολιτικές αστάθειες και γενικά χάος, το οποίο ξεκινάει από τον αντίπαλο τους, την Queen Kane (Sylvia Hoeks). Το τέλος της πρώτης σεζόν μας αποκάλυψε ότι υπάρχουν και αλλά παιδιά με όραση και μας άφησε με ένα ωραίο cliffhanger το οποίο έχει να κάνει με τον αδερφό του Baba, τον Edo, ο οποίος βρίσκεται σε μια κοντινή φυλή και θέλει να τον σκοτώσει.

Και κάπως έτσι μετά από πολύ αναμονή και λόγω πανδημίας η σειρά γύρισε δυο χρόνια μετά. Στη δεύτερη σεζόν ο Edo (Dave Bautista), μας συστήνεται ως ο βίαιος πολεμιστής που βρίσκεται στην σκιά του αδερφού του μέχρι να τον νικήσει, και μας προσφέρει μια περιπέτεια αναζήτησης με την κορύφωση να έρχεται στην τελική μάχη των δυο τους. 

Από την άλλη πλευρά έχουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της Queen Kane, η οποία εύκολα η δύσκολα καταφέρνει ξανά να χειριστεί τους πάντες γύρω της και να μας σοκάρει όπως το κατάφερε στην πρώτη σεζόν με σκηνές τύπου προσευχής αυνανισμού.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Οι χαρακτήρες για άλλη μια φορά είναι πολύ καλοί, αλλά αυτό που κάνει ξεχωριστό το See, είναι το σύμπαν που έχει πλέξει με τις κατεστραμμένες πόλεις και τα όμορφα steampunk σκηνικά σε συνδυασμό με την φύση και το χιόνι που μας έχει συνηθίσει. 

Το σενάριο κλιμακώνεται με σωστό τρόπο και οι σκηνοθεσία είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αν και όλα βρίσκονται στο σκοτάδι, και για αυτό προτιμήστε να την παρακολουθήσετε με κλειστά φώτα ώστε να σας βάλει στο κλίμα της. 

Η απόγνωση κυριαρχεί σε όλη την δεύτερη σεζόν, αλλά στο τελευταίο επεισόδιο θα παρακολουθήσετε μια από τις πιο ωραίες χορογραφημένες μάχες που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, και για κάποιο περίεργο λόγο, η όλη απόγνωση μετατρέπεται σε χαρά και ευγνωμοσύνη για την ομορφιά που  μας προσφέρει. 

Εις αναμονή για την την 3η σεζόν που ήδη η Apple TV+ μας έκανε την χάρη να ανανεώσει από νωρίς, θα περιμένουμε καρτερικά να μάθουμε όλα όσα μας άφησε αναπάντητα η 2η σεζόν.