Το Εργαστήριο Σύνθεσης, ένας θεσμός-σταθμός για τους νέους δημιουργούς (έως 30 ετών) εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια, συνεχίζεται και φέτος με την καθιερωμένη συναυλία του Εργαστηρίου, το Σάββατο 11 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Ο αείμνηστος συνθέτης, μαέστρος και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, ήδη από το 1997, καθιέρωσε τη σειρά εργαστηρίων νεαρών Ελλήνων συνθετών στο Μέγαρο, με σκοπό την ανάπτυξη μιας δημιουργικής-εκπαιδευτικής διάδρασης ανάμεσα στον μαέστρο, τον νέο συνθέτη και τους μουσικούς.

Η ιδέα, που αγκαλιάστηκε με πολλή θέρμη από το ΜΜΑ και υλοποιείται κάθε χρόνο, δίνει τη δυνατότητα στους νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να την τελειοποιήσουν μέσα στο πλαίσιο των μουσικών δοκιμών και της αγαστής συνεργασίας.

Στη φετινή συναυλία, θα ακουστούν έργα έξι νεαρών δημιουργών που έλαβαν μέρος σε αυτή την πολύμηνη διεργασία: Mελίνας Βλάχου, Μιχάλη Γούτη, Ιάσονα Δαμοράκη, Κωνσταντίνου Λυκουριώτη, Ιωάννη Μαραμαθά και Ευφημίας Τεμπονέρα.

Η προετοιμασία και η παρουσίαση των συνθέσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη μουσική διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου.

Τιμές εισιτηρίων

5 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) – 10 ευρώ (γενική είσοδος)

Eισιτήρια

210 72.82.333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72.82.333

megaron.gr

megaron.gr

 

megaron_athens

 

AthensConcertHall

 

MegaronAthens

 

+MegaronGr

 

megaronathens