Το «I Am Legend» (2007) ήταν μια από τις ταινίες που έστειλαν τον Γουίλ Σμιθ στην κορυφή του Χόλιγουντ εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 2000, αν και ο πραγματικός σταρ της μετα-αποκαλυπτικής ταινίας δεν ήταν αυτός.

Ο λόγος για τoν γερμανικό ποιμενικό της ταινίας, τη Σαμάνθα, που ο Robert Neville (Γουίλ Σμιθ) φώναζε «Σαμ» και του την είχε δώσει η κόρη του ως κουτάβι πριν πεθάνει στο ελικόπτερο.

Κι αν στην ταινία καταστροφής ήταν τραγικός χαρακτήρας, η πραγματική ζωή της Σαμ είναι κατά πολύ καλύτερη.

Η Abbey λοιπόν, στα 13 της σήμερα, συνεχίζει να ζει με την οικογένεια του εκπαιδευτή της Steve Berens παίζοντας με τα εγγόνια του όλη μέρα. «Είναι μεγαλύτερη τώρα και δεν ακούει σχεδόν τίποτα. Αλλά παραμένει ακμαία, συνεχίζει να αγαπά τα μπαλάκια και τα κόκαλα», λέει εκείνος.

Αποκαλύπτει μάλιστα πως την είχε εκπαιδεύσει ειδικά για τη συγκεκριμένη ταινία μέσα σε 2,5 μήνες, καθώς «είναι πολύ καλό σκυλί και μαθαίνει πραγματικά γρήγορα». Και λέει μόνο καλά για το πώς συμπεριφέρθηκε ο Γουίλ Σμιθ στη Σαμ, κάνοντάς τη να νιώθει πραγματική συμπρωταγωνίστριά του: «είναι φανταστικός τύπος να συνεργάζεσαι», καταλήγει.

«Νομίζω πως και σε αυτή άρεσε πραγματικά κι αυτό έκανε τη διαφορά … η σχέση τους ήταν πραγματική». Η Abbey έπαιξε μερικά ακόμα ρολάκια στο Χόλιγουντ, κρατώντας ωστόσο τον πρωταγωνιστικό στη ζωή της οικογένειας του Berens.