Η Cupra συνεργάζεται με την Seaqual Initiative για την κατασκευή των standard καθισμάτων του πρώτου100% ηλεκτρικού μοντέλου της. Τα νέα bucket καθίσματα θα κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμο πολυμερές ύφασμα Seaqual Yarn από πλαστικό, προερχόμενο από τη Μεσόγειο και άλλες θάλασσες, ωκεανούς, ποτάμια και εκβολές. Αυτό το καινοτόμο υλικό, το οποίο συνάδει με το σχεδιαστικό στυλ και τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα της Ισπανικής μάρκας, παράγεται χάρη στη συνεργασία ψαράδων, διαφόρων ΜΚΟ και τοπικών κοινοτήτων, που συλλέγουν τα υλικά. Σύμφωνα με τη δέσμευση της μάρκας για καινοτομία, αυτό το βιώσιμο project περιλαμβάνει τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών τελευταίας τεχνολογίας στα standard καθίσματα. Με βάση την κυκλική οικονομία, αυτό το κοινό project με την Seaqual Initiative συμβάλλει παράλληλα στον συνεχή καθαρισμό των θαλασσών, των ποταμών και των ωκεανών μας.

Η Seaqual Initiative συνεργάζεται με ΜΚΟ, αλιείς, αρχές και τοπικές κοινότητες για να βοηθήσει στον καθαρισμό των θαλασσών και των ωκεανών. Τα θαλάσσια απορρίμματα από τις παραλίες μας, τον ωκεανό, τον θάλασσιο βυθό και την επιφάνεια, τα ποτάμια και τις εκβολές τους, συλλέγονται μέσω προγραμμάτων καθαρισμού. Μετά την ταξινόμηση διαφόρων τύπων υλικών, το πλαστικό καθαρίζεται και μετατρέπεται σε ανακυκλωμένο θαλάσσιο πλαστικό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του Seaqual Yarn, στο πρώτο κλιματικά ουδέτερο αυτοκίνητο (CO2 neutral). Το Cupra Born θα είναι το πρώτο κλιματικά ουδέτερο όχημα της μάρκας (CO2 neutral). Για το σκοπό αυτό, το νέο όχημα παράγεται στο Zwickau (Γερμανία) βασισμένο στην ηλεκτρική πλατφόρμα (MEB), όπου η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στην αλυσίδα εφοδιασμού και την παραγωγή πρώτων υλών.

Οι υπόλοιπες εκπομπές αντισταθμίζονται από περιβαλλοντικές επενδύσεις πιστοποιημένες σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο Cupra Born θα συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών στόχων. Από τώρα και στο εξής, χάρη στη συνεργασία με την Seaqual Initiative, η μάρκα θα συμβάλει επίσης στην κυκλική οικονομία και στην προστασία της Μεσογείου και των γύρω περιοχών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.