Στην υποτονική απόδοση της Red Bull στον πρώτο αγώνα της σεζόν αναφέρθηκε ο Φελίπε Μάσα.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος τόνισε πως είναι ανεξήγητο το πώς οι «κόκκινοι ταύροι» δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε καλό ρυθμό την ταχύτητα που είχαν κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών στους δρόμους του Άλμπερτ Παρκ.

Ακόμη, ο πιλότος της σκουντερία δήλωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να βγάλουν συμπεράσματα, δεδομένου ότι ο ίδιος περιμένει τα μονοθέσια να έχουν διαφορετική απόδοση σε κάθε πίστα.

«Δεν έχω ιδέα πως μπορώ να εξηγήσω την απόδοση της Red Bull. Αν κοιτάξετε την περσινή σεζόν είχαν ένα εκπληκτικό μονοθέσιο κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, όπως και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το ίδιο συνέβαινε και πριν δύο σεζόν, έτσι είναι ο τρόπος που φτιάχνουν το μονοθέσιο τους.

Από το 2007 και μετά ποτέ δεν είχαμε το καλύτερο μονοθέσιο στις κατατακτήριες δοκιμές. Η απόδοσή μας στον αγώνα ήταν καλύτερη το γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου πιλότου για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Στον αγώνα στην Αυστραλία υπήρξαν πολλές εκπλήξεις. Με το μονοθέσιο μας ήταν αδύνατο να κάνουμε δύο πιτ στοπ, κάτι που κατάφερε ο Κίμι, ο οποίος έκανε φανταστική δουλειά. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την απόδοση και σε άλλες πίστες, επειδή τα μονοθέσιο θα έχουν διαφορετική απόδοση από γκραν πρι σε γκραν πρι, λόγω της φθοράς των ελαστικών».

Πηγή: sport-fm.gr