Τι αλλάζει με τα αυτοκίνητα που είναι σε ακινησία

Πότε οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν παράβολο 30 ευρώ


AUTO
7:05
10/03/2018
Τι αλλάζει με τα αυτοκίνητα που είναι σε ακινησία
18
loading

Αλλαγές στα πρόστιμα με μειώσεις από την μία πλευρά, αλλά και προσαυξήσεις με εισοδηματικά κριτήρια περιλαμβάνονται στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που κατατέθηκε αργά την Πέμπτη στη Βουλή.

Ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει μείωση 40% σε όλα τα πρόστιμα, αλλά τριπλάσια προσαύξησή τους με εισοδηματικά κριτήρια.

Αυστηρό θα είναι το πρόστιμο για τους οδηγούς που θα συλλαμβάνονται να κάνουν χρήση κινητού, να μην φορούν κράνος και ζώνη ασφαλείας, να σταθμεύουν σε ράμπες ατόμων με αναπηρία ή να κάνουν χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης στους αυτοκινητοδρόμους.

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στις πινακίδες κυκλοφορίας και τα αυτοκίνητα που μπαίνουν σε ακινησία. Σε ό,τι αφορά τις πινακίδες κυκλοφορίας, κάθε μία που θα αφαιρείται θα καταχωρίζεται μηχανογραφικά στο αρχείο, στο οποίο θα τηρούνται τα στοιχεία όλων των οχημάτων της οικείας οργανικής μονάδας του υπουργείου Μεταφορών.

Για τα οχήματα σε ακινησία, μετά την πάροδο δύο ετών η αρμόδια ΔΟΥ θα προβαίνει σε καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας τους, ενώ θα χορηγείται βεβαίωση καταστροφής των πινακίδων, κατόπιν αίτησης του ιδιοκτήτη-κατόχου του οχήματος.

Σε περίπτωση όμως που ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αποφασίσει να κινήσει το αυτοκίνητό του ξανά θα πρέπει να πληρώσει παράβολο 30 ευρώ.

Ειδικότερα: «Προβλέπεται η καταστροφή από την αρμόδια ΔΟΥ , σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία, των πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, μετά την πάροδο διετίας από τη θέση του οχήματος σε κατάσταση ακινησίας ή από τη λήξη του διοικητικού μέτρου της αφαίρεσης πινακίδων, σε περίπτωση που έχει επιβληθεί κατ' εφαρμογή του Κ.Ο.Κ..

Για την άρση της κατάστασης ακινησίας ή την εκ νέου θέση σε δημόσια κυκλοφορία οχήματος του οποίου οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν καταστραφεί, κατά τα ανωτέρω, οι αρμόδιες Υπηρεσίες των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) προβαίνουν σε αντικατάσταση των κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μοτοσικλετών ή ρυμουλκούμενων, ύστερα από αίτηση του κατόχου ή του ιδιοκτήτη. Για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καταβάλλεται παράβολο, υπέρ του Δημοσίου, ύψους τριάντα (30) ευρώ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar Anonymous

  Είναι αποδεδειγμενο ότι έχουμε από τους πιο αυστηρούς νόμους σαν κράτος από την ίδρυσή του, αλλά δεν εφαρμόζεται κανένας. Αφού μας βολεύει έτσι, γιατί πολύ απλά, έτσι έχουμε μάθει.
  Επίσης, έχουμε μάθει (μάλλον προφεσορες είμαστε) να ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο πέραν του εαυτού μας.
  Οταν και εάν σταματήσουμε αυτή τη συμπεριφορά, τότε και μόνο τότε, ίσως μπορεί να ξεκινήσει κάτι καλό σ\'αυτόν εδώ τον τόπο.

 2. avatar Gbl

  Δεν αναφέρει το όριο ηλικίας άνω των 70 η 75 ετών, καθώς αν θα περάσουν στα πρακτικά και με ποιες συνθήκες. Καθώς γιατί πρέπει να επιτρέπεται άνω των 80 η οδήγηση. Αφού ξέρουμε ότι με πλάγιος τρόπους κυκλοφορούν παρά πολύ. Τα πρόστιμα δεν θα πρέπει να σβήνονται όταν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά και αν ναι υπάρχει στο αρχείο που θα το χειρίζεται μια ανεξάρτητη αρχή.

 3. avatar Πρόβατο,,

  Εγώ θα έλεγα λοιπόν...να καταργηθεί ο κ.ο.κ γιατί έτσι και αλλιώς δε τηρούνται τίποτα από όλα αυτά που αναφέρονται μέσα..... ώταν δεν υπάρχει κυκλοφοριακή πεδία τη να το κάνεις άμα κόβουν που και που και καμιά κλήση .. βρε ο Έλληνας είναι ο καλύτερος οδηγός της Ευρώπης άμα ταξιδέψετε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα το διαπιστώσετε ,,άσχετοι ειναι ,δεν είναι ικανή να μιλάν στο κινητό και να οδηγουν άμα τους βάλεις σε δρόμους που δεν έχουν σήμανση- διαγράμιση\' και καλή άσφαλτο
  .. σκοτώνονται .. είναι απαράδεκτοι σταματούν στης διαβάσεις να περάσουν πεζοί....και το πιο καταπληκτικό...δεν παρκάρουν σε διαβάσεις Α.με.Α ...άμα βγένουν για κανένα ποτό και πιούν λίγο παραπάνω πέρνουν ταξί..φλόροι...και το πιο κουφό από όλα ενώ έχουν επί το πλείστον αυτοκίνητα καινούργιας τεχνολογίας με απίστευτη παθητική ασφάλεια και δεν τρέχουν..δλδ είναι να τρελαίνεσαι ...και τα έχουν βάλει με μας γιατί ζηλεύουν τον Έλληνα ... έχει Μπέι ξένος δάκτυλος και θέλουν να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους

 4. avatar Χρηστος τριανταφυλλος

  Σας εχω γραμμενους

 5. avatar ΠΑΝΑΓΗΣ

  ,
  ...

  ..
  Α

  ΑΔΙ

 6. avatar Γιωργος.κ

  Λαμόγια.θελετε.να.μαζευετε.χρηματα.για.να.υπαρχει.χρημα.να.πληρωνεστε.καιδεν.σας.νοιαζει.τιποτα.αλλο!!!!!

 7. avatar Χρήστος Παπαδόπουλος

  Λένε για μείωση προστίμων κατά 40%, δεν μας λένε όμως ότι καταεγηται η έκπτωση 50% αν η πληρωμή γίνεται εντός 10 ημερών... Για τόσο πρόβατα μας έχουν...

 8. avatar Kαθαρμα!

  Καλά θα κάνουν να ελέγχουν και τους οδηγούς πάνω από 50 ετών γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν ίχνος ανθρώπινης και οδικής συμπεριφοράς.. Νομίζουν ότι επειδή οδηγούν κάτι χρόνια είναι όλοι ΣΟΥΜΑΧΕΡ και δεν έχουν ούτε τσιπα μέσα τους σε στολιζουν και με βρισιές σε κάνα ευτράπελο.. Κατά την γνώμη μου αυτοί οι οδηγοί κάθε χρόνο πρέπει να ελέγχονται σε όλα

  1. avatar Sitof

   ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ.

  2. avatar 60χρονο κάθαρμα

   Μάλλον νομίζεις ότι υπάρχεις εσύ και μερικοί κολλητοί σου σε αυτό τον κόσμο.

 9. avatar ΠάνοςΚ

  Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, αλλά θα πρέπει και να υπάρχει τροχαία στο δρόμο για να βλέπει και κόβει πρόστιμα.... Που να μη σβήνονται... Το να κρίνει κάποιος αρνητικά τα πρόστιμα, μάλλον δείχνει τέτοιες συμπεριφορές... Λίγοι κλείνουν αναπηρικές ράμπες ή παρκάρουν μπροστά από πάρκινγκ ή ακόμη σταματούν επάνω στο δρόμο κόβοντας όλη την κίνηση; Για να μην πω για τους δολοφόνους που περνούν με κόκκινο...

 10. avatar Εγωωωω

  A kala...

 11. avatar Εγωωωω

  Lamogiaaaaaa

 12. avatar Οταν δειχνεις προκλητικα ανοχη σε τετοιες συμπεριφορες αυτατα αποτελεσματα εχεις.

  Αυτοι δεν ειναι ουτε αριστεροι ουτε δεξιοι ουτε κεντροοι ειναι απλως ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

 13. avatar FANKY

  Αναρχοκουμουνια...............…

 14. avatar Mix Arxontas

  Καλημέρα σας αυτοί δεν είναι αριστερά είναι η πρώτη φορά αριστερά και εινα χειρότερη από την δεξιά αλλά να μού πείτε ποιός είναι δεξιός και ποιος αριστερός αφού μαζί κυβερνάνε ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΝΔ και κάτω από το μαξιλάρι έχουν την ΧΑ και όταν την χρειαστούν την βγάζουν και κυβερνούν μαζί βλέπε Ουκρανία λιθουανια Εσθονία πού. έχουν στηθεί αγάλματα του Χίτλερ

 15. avatar Φασιστερος

  Κοπρόσκυλα...

 16. avatar e-α(χ)ριστερός

  Καραγκιόζηδες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει