Τουλάχιστον σε μορφή πρωτοτύπου, και πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού ειδικού τύπου, που επιμένουν ότι η γερμανική φίρμα έχει σε προχωρημένο στάδιο το νέο μικρό της μοντέλο, το οποίο θα βγει στο δρόμο το 2015. Το αυτοκίνητο θα είναι ηλεκτροκίνητο και θα χρησιμοποιεί αμάξωμα από αλουμίνιο.

Τα δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι η Audi το θεωρεί αντίπαλο του ηλεκτρικού BMW i3 που επίσης θα δούμε στη Φρανκφούρτη. Κατά συνέπεια λοιπόν, και το Audi A2 (τουλάχιστον στην πρωτότυπη μορφή του) θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας e-tron που έχει ήδη παρουσιάσει και σε άλλα μοντέλα η Audi. Φυσικά τα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ είναι πολύ πιθανό η Audi να χρησιμοποιήσει τελικά το νέο A2 ως προπομπό της τεχνολογίας e-tron για τα οχήματα παραγωγής της.

Παρόλα αυτά, οι φήμες το θέλουν να μένει πιστό στις κατασκευαστικές αρχές της Audi χρησιμοποιώντας αλουμίνιο για το αμάξωμα του (όπως και ο προκάτοχος του το 1999), πράγμα που θα συμβάλλει τα μέγιστα στη μείωση του βάρους αλλά και την παθητική ασφάλεια. Η πλατφόρμα θα ονομάζεται Multi-material Space Frame (MSF) και εκτός από το αλουμίνιο θα χρησιμοποιεί επίσης ατσάλι, ανθρακόνημα και ενισχυμένο πλαστικό. Η συνολική μάζα του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 800-900 κιλών. Τιμή που θα είναι κορυφαία για την κατηγορία!

Πηγή: autotriti.gr