Η Μαρία Ζαχάροβα έκανε δηλώσεις που αφορούν τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση και τόνισε πως το Κρεμλίνο «δεν θέλει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά», όμως οι άλλες χώρες «δεν πρέπει να δοκιμάζουν την υπομονή της».

«Θα κάνουμε οτιδήποτε για να αποτρέψουμε μια εξέλιξη των γεγονότων σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, αλλά όχι με κόστος να παραβιάσουμε τα ζωτικά μας συμφέροντα», δήλωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν θα συμβούλευα τον καθένα να αμφισβητήσει την αποφασιστικότητα μας και να επιχειρήσει να την δοκιμάσει στην πράξη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Αυτές ( οι Ηνωμένες Πολιτείες) συνεχίζουν σκόπιμα να παραβιάζουν τα θεμελιώδη συμφέροντα μας, σκόπιμα δημιουργούν κινδύνους και αυξάνουν τις πιθανότητες μιας σύγκρουσης με την Ρωσία..», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, οι δηλώσεις της γίνονται μετά από μια πλειάδα προειδοποιήσεων στις οποίες έχουν προβεί υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία αυξάνει τους κινδύνους μιας καταστροφικής πυρηνικής σύγκρουσης.