Μια σχολική νοσοκόμα κατηγορήθηκε ότι έκανε σεξ «τουλάχιστον 12 φορές» με έναν έφηβο μαθητή. Η 26χρονη Candice Elizabeth Johnson από το Kennett του Μιζούρι των ΗΠΑ συνελήφθη την 1η Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για βιασμό δεύτερου βαθμού και δύο κατηγορίες για σεξουαλική επαφή με μαθητή. Το αστυνομικό τμήμα Kennett επιβεβαίωσε ότι έλαβε μια πληροφορία, η οποία ισχυριζόταν ότι η νοσοκόμα είχε σεξουαλική σχέση με τον μαθητή.

Οι αστυνομικοί μίλησαν με το θύμα και τους είπε ότι η σχέση τους ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 αφού αρχικά αντάλλαξαν φωτογραφίες τους. Η αστυνομία είπε ότι η νοσοκόμα και το θύμα φέρεται να είχαν 12 σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια του που ήταν μαζί. Ο μαθητής είπε στους αστυνομικούς ότι ορισμένες από τις σεξουαλικές πράξεις έγιναν στην αίθουσα νοσοκόμων του σχολείου, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αρχές είπαν ότι ο μαθητής δεν ήθελε να επιβεβαιώσει τη σχέση όταν ρωτήθηκε από τον διευθυντή και τον βοηθό του, καθώς «δεν ήθελε να βάλει την Τζόνσον σε κανένα πρόβλημα» μεταδίδει η Mirror.

Ωστόσο, την 1η Φεβρουαρίου, ένας αστυνομικός μίλησε με τη μαμά του θύματος, η οποία είπε ότι το ζευγάρι μιλούσε για «να έχουν ένα μέλλον μαζί» και συχνά περνούσαν χρόνο μαζί. Η Candice συνελήφθη και ορίστηκε εγγύηση 40.000 δολαρίων. Επίσης, της απαγορεύτηκε να έχει οποιαδήποτε επαφή με κανένα παιδί κάτω των 17 ετών.

Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες αφότου ένας πρώην καθηγητής γυμνασίου, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή είχε σχέση με μια μαθήτρια, είναι πλέον «νόμιμα παντρεμένος» με την μαθήτρια.

Η ανακοίνωση του σχολείου

Ο επιθεωρητής του σχολείου του Κένετ, Κρις Γουίλσον, εξέδωσε ανακοίνωση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου: «Η Περιφέρεια ενημερώθηκε πρόσφατα ότι ένας μη πιστοποιημένος υπάλληλος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φερόμενη παράνομη εμπλοκή με μαθητή λυκείου. Προς το παρόν, δεν έχει διαπιστωθεί ότι ο υπάλληλος είναι ένοχος για τις κατηγορίες. Ωστόσο, έχει τεθεί σε άδεια και δεν θα έχει καμία επαφή με μαθητές της Περιφέρειας. Όπως συμβαίνει με όλα τα άτομα που προσλαμβάνονται από την Περιφέρεια, ο υπάλληλος είχε καθαρό ποινικό μητρώο και ολοκλήρωσε όλη τη σχετική εκπαίδευση. Η ασφάλεια και η εκπαίδευση των μαθητών είναι ύψιστη προτεραιότητά μας».