Επίθεση σε 10 φαβέλες της Βραζιλίας, από τις οποίες εφορμούν συμμορίες, επιχείρησε ο στρατός και η αστυνομία. Οι συλλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 197 και οι νεκροί ανέρχονται σε 38. Εκατοντάδες μέλη ένοπλων συμμοριών, οι οποίες διακινούν ναρκωτικά, έχουν τραπεί σε φυγή σε κοντινές παραγκουπόλεις.

Όσον αφορά τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, τη φαβέλα Κουμπλέξου ντου Αλεμάου στο Ρίου ντε Ζανέιρου απέκλεισαν χτες 800 αλεξιπτωτιστές. Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας του Ρίου δήλωσε ότι οι άνδρες της αστυνομίας και του στρατού ξεπερνάνε τους 21.000 και πως ακόμα και συνταξιοδοτημένοι αστυνομικοί ζήτησαν να βοηθήσουν στην επιχείρηση. Στην εισβολή βοηθά η ανάπτυξη 300 ομοσπονδιακών αστυνομικών, 2 ελικοπτέρων και 10 τεθωρακισμένων οχημάτων.

Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα έδωσε το πράσινο φως στο στρατό και δήλωσε ότι οι Αρχές της πόλης έχουν την “πλήρη στήριξή” του στις προσπάθειές τους για την πάταξη της εγκληματικότητας. Οι Αρχές θέλουν να συντρίψουν την εγκληματικότητα αφού στη Βραζιλία το 2014 θα διοργανωθεί το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου και το 2016 οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Οι συγκρούσεις και τα επεισόδια συνεχίστηκαν και χτες με απολογισμό 97 καμμένα οχήματα. Οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν για κίνδυνο σφαγής σε περίπτωση στρατιωτικής εισβολής στη φαβέλα Αλεμάου.