Στα άκρα έφτασε ένας πρώην στρατιωτικός για να βρει το γατί του που είχε χαθεί. Και τώρα αναμένεται να το πληρώσει με ποινή φυλάκισης. Ο Tony Wittman εισέβαλε σε καταφύγιο ζώων, καμουφλαρισμένος και «βαριά οπλισμένος» αναζητώντας το κατοικίδιό του.

Έστρεψε το όπλο του σε μία εργαζόμενη την οποία απείλησε και την έβαλε να κάτσει στα γόνατα. Ο άνδρας, 44 ετών, κατηγορείται μεταξύ άλλων για απαγωγή, παράνομη κράτηση, ένοπλη ληστεία και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του 2021, και πριν από λίγες μέρες ο άνδρας παραδέχτηκε την ενοχή του για την ακραία συμπεριφορά του. Ο δικηγόρος του υποστήριξε πως πάσχει από μετατραυματικό στρες. Η δίκη θα συνεχιστεί τον Απρίλιο. Οι αρχές στην αρχή πίστευαν ότι το όπλο με το οποίο απείλησε την άτυχη υπάλληλο ήταν πραγματικό και οπλισμένο αλλά όπως φέρεται ήταν εν τέλει μία ρέπλικα.

Άνδρας κρατάει μία γάτα

Το ιστορικό της εισβολής

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Wittman επικοινώνησε τηλεφωνικά με το καταφύγιο Lost Dogs Home στη Μελβούρνη και ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι το επόμενο πρωί για να πάρει πίσω τη χαμένη γάτα. Αργότερα μέσα στην ημέρα, πήγε καμουφλαρισμένος στο Lost Dogs Home, όπου και έδεσε μία γυναίκα ζητώντας να μάθει πού κρατούσαν τις γάτες.

Ο Wittman φέρεται να είπε στη γυναίκα: «Αν κάνεις ό,τι σου λέω και με ακούσεις, δεν θα σε πυροβολήσω». Η αστυνομία αναφέρει πως ο Wittman ζήτησε από τη γυναίκα να μετρήσει έως το εκατό πριν καλέσει την αστυνομία. Στη συνέχεια, έφυγε από το καταφύγιο και έθαψε τα ρούχα και τα όπλα του σε τοποθεσία κοντά στο σπίτι του.

Ο άνδρας επέστρεψε την επόμενη ημέρα για να διεκδικήσει το ζώο. Συνελήφθη λίγο αργότερα και παραδέχθηκε την πράξη του, ενώ φέρεται να δήλωσε πως η γάτα, σε πολλές περιπτώσεις, «τον απέτρεψε από την καταστροφή».