Δεν είναι και λίγα αυτά που δεν έχει δει ο Christopher Ellis στα 20 χρόνια που βρισκόταν κλεισμένος στο κελί του.

Είχε καταδικαστεί για τον φόνο ενός πανεπιστημιακού προπονητή και πλέον είναι ελεύθερος, καθώς ο δικαστής θεώρησε τη Δευτέρα πως τα πράγματα ίσως να μην ήταν έτσι…

Η δικαστικός της κομητείας Nassau, Patricia Harrington, κατέληξε πως η καταδίκη του Christopher Ellis οφείλει να αρθεί. Τον καταδίκασαν άρον-άρον οι ένορκοι το 1992 για τον φόνο ενός άντρα με μόνο αποδεικτικό τη μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα.

«Ούτε στοιχεία από τη σήμανση, ούτε φυσικές αποδείξεις», σχολίασε η δικαστής. Η οποία βρήκε πολλές παρατυπίες ακόμα, όπως το γεγονός ότι η εισαγγελία του Λονγκ Άιλαντ είχε αποκρύψει από την υπεράσπιση του υπόπτου μια σειρά από σημαντικά στοιχεία.

Ο Christopher Ellis είχε κατηγορηθεί για τον φόνο του 25χρονου βοηθού προπονητή Harry Joseph Healy στις 29 Σεπτεμβρίου 1990. Η Harrington βρήκε μια σειρά από στοιχεία που μυρίζουν κακοδικία, είπε ωστόσο ότι ο Ellis μπορεί να ξαναπεράσει από δίκη για τον φόνο. Μένει τώρα να δούμε αν θα το επιδιώξει η εισαγγελία.

Η οικογένεια του 51χρονου πανηγύρισε σαν τρελή την απόφαση που τον έβγαλε από τη φυλακή. «Δεν μπορώ να φανταστώ τη γιορτή που θα στηθεί σήμερα το βράδυ και το υπέροχο δείπνο που είμαι σίγουρη ότι όλοι θα έχουν ετοιμάσει για σας», σχολίασε η δικαστής.

Έξω από το δικαστήριο, τον περίμενε η οικογένειά του. «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι με την οικογένειά μου, που απολαμβάνω τη ζωή», δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Το πρώτο που θα έκανε, τους είπε, ήταν μια στάση για το αγαπημένο του παγωτό. «Ήξερα πως αυτή η μέρα θα ερχόταν, απλώς δεν πίστευα πως θα αργούσε τόσο πολύ»…