Ακόμη και η οικογένειά του, όταν της εξιστόρησε όσα είχαν συμβεί, αντέδρασε έντονα και αποδοκίμασε τη συμπεριφορά του.

Ένας άντρας αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση του στο λεωφορείο σε μια έγκυο, με το επιχείρημα ότι «δεν φταίει εκείνος που έμεινε έγκυος»!

Μετά από ζημιές που έπαθε το αμάξι του σε τροχαίο, ο άντρας παίρνει το λεωφορείο για να πηγαίνει στη δουλειά του, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror. Στη δουλειά του, όπως λέει, πρέπει να είναι όρθιος και τις 10 ώρες της βάρδιάς του και «εκτιμά πραγματικά» τις στιγμές που κάθεται στο λεωφορείο κατά την επιστροφή, καθώς πρέπει να περπατήσει για περίπου 20 λεπτά από τη στάση του λεωφορείου για να φτάσει σπίτι.

Η αντίδρασή του σε μία διαδρομή εξόργισε τους συνεπιβάτες του, την οικογένειά του αλλά και χρήστες του διαδικτύου, καθώς ο άντρας υπεραμύνθηκε τις επιλογής του να μην παραχωρήσει τη θέση του στο λεωφορείο σε μια έγκυο.

Σε ανάρτησή του στο Reddit, έγραψε τα εξής: «Χθες βράδυ ήμουν στο λεωφορείο και μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη μπαίνει. Ψάχνει θέση και διαπιστώνει πως δεν υπάρχει καμία ελεύθερη.

Είμαι ο πιο κοντινός της και αρχίζει να με κοιτάει. Είχα τα ακουστικά μου και προσπάθησα να προσποιηθώ ότι δεν την έβλεπα, αλλά άρχισε να μου μιλάει και δεν μπορούσα να το αποφύγω.

Δεν ήμουν αγενής, απλώς της είπα όχι, ότι είχα μια δύσκολη μέρα και ότι τα πόδια μου με πονούσαν. Δεν ήθελα να σηκωθώ από τη θέση μου.

Άρχισε να κλαίει και να λέει ότι είναι έγκυος και μόνη της και της είπα ότι “λυπάμαι, αλλά αυτό είναι προσωπική σου επιλογή και δεν μπορείς να περιμένεις από άλλους να διευκολύνουν τις επιλογές ζωής σου”».

Ένας μεγαλύτερος άντρας που παρακολούθησε το περιστατικό τον αποκάλεσε «άχρηστο αλήτη» και παραχώρησε τη δική του θέση. Ο ίδιος «απλώς κοίταξε από την άλλη και αγνόησε όσα συνέβησαν», όπως περιγράφει.

Όταν έφτασε σπίτι, είπε την ιστορία στην οικογένειά του, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει όσα είχα κάνει. «Δεν ξέρω γιατί πρέπει να διαιωνίζουμε την ιδέα ότι η αναπαραγωγή σημαίνει ότι έχεις το δικαίωμα να πάρεις τις θέσεις των άλλων», υποστήριξε.

Αφότου μοιράστηκε την ιστορία στο Reddit με την ελπίδα να βρει κάποια υποστήριξη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επισήμαναν το λάθος του. Δεν έλειψαν όμως και κάποιοι που συμφώνησαν μαζί του…