Ένας 6χρονος από την Ιρλανδία κατέκτησε τις καρδιές του κόσμου όταν μοιράστηκε το όνειρό του να γίνει μια μέρα αστροναύτης. Και ανάμεσα στους τηλεθεατές ήταν και η NASA, που έσπευσε να πει μια καλή κουβέντα.

Ο μικρούλης Adam King εμφανίστηκε στην εκπομπή «The Late, Late Toy Show» την Παρασκευή και εξομολογήθηκε την ελπίδα του να δουλέψει για τη NASA όταν μεγαλώσει.

Το παιδί με τις ειδικές ανάγκες δέχτηκε μάλιστα μηνύματα υποστήριξης από προβεβλημένους αστροναύτες, αλλά και την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία. Και τη NASA φυσικά, που έγραψε στο Twitter πως «δεν μπορούμε να τον περιμένουμε να ενταχθεί μια μέρα στην ομάδα των οραματιστών μας».

Ο Adam ξεκαθάρισε αργότερα πως δεν θέλει να γίνει αστροναύτης, αλλά να δουλέψει στο κέντρο ελέγχου των διαστημικών αποστολών της NASA. Τόσο σίγουρος είναι για το τι θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει.

Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν θέλει να γίνει αστροναύτης, ο μικρούλης απάντησε: «Δεν μπορώ να γίνω αστροναύτης, γιατί έχω εύθραυστα κόκαλα».

Ο βρετανός αστροναύτης Tim Peake περιέγραψε τον Adam ως «σούπερ σταρ», ο καναδός αστροναύτης Chris Hadfield τον χαιρέτισε επίσης και ο αμερικανός συνάδελφός τους Shane Kimbrough τον κάλεσε στο Johnson Space Center.