Οι γονείς, ο θείος και η θεία μιας νεαρής Βόσνιας μουσουλμάνας, που την κούρεψαν και την ξυλοκόπησαν επειδή διατηρούσε δεσμό με έναν Σέρβο χριστιανό, καταδικάστηκαν από γαλλικό δικαστήριο σε φυλάκιση 12 μηνών, εκ των οποίων οι 4 με αναστολή.

Το πλημμελειοδικείο της Μπεζανσόν απαγόρευσε επίσης την είσοδο στο γαλλικό έδαφος στους γονείς της 17χρονης για διάστημα 5 ετών.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία, αλλά και στο εξωτερικό.

Στην κατάθεσή τους η νεαρή και οι γονείς του φίλου της, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, είπαν ότι οι συγγενείς της την έκλεισαν στο δωμάτιό της, την κακοποίησαν και ο θείος της την κούρεψε.

Οι γονείς, ο θείος και η θεία παραδέχτηκαν μόνο ότι της έδωσαν «μερικά χαστούκια» και «σπρωξιές» και ότι ο πατέρας ήταν εκείνος που την κούρεψε «για να την τιμωρήσει, για να μην ξαναβγεί», επειδή το είχε σκάσει με τον 20χρονο Σέρβο. Ο θείος είπε μάλιστα ότι «όταν μια νεαρή ανήλικη κοπέλα κάνει μια μεγάλη βλακεία, της κόβουμε τα μαλλιά, είναι κάτι σαν πρόστιμο».

«Οι γονείς μου με γρονθοκόπησαν και με κλοτσούσαν», είπε το θύμα, εξηγώντας ότι οι δικοί της δεν ήθελαν να παντρευτεί τον νεαρό λόγω της θρησκείας του.

Ο εισαγγελέας Ετιέν Μαντό ωστόσο, στην αγόρευσή του, ζήτησε την καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, σημειώνοντας ότι η νεαρή έφερε σπασμένα πλευρά και πολλούς μώλωπες, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.