Ένα ντοκιμαντέρ «ξύπνησε» στον φωτογράφο Anthony Karen την περιέργεια για τις τελετές «βουντού» και όλες τις δοξασίες και τα έθιμα που τις συνοδεύουν και ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη χώρα της Καραϊβικής για να τις παρακολουθήσει με τα ίδια του τα μάτια.

Όταν όμως έφτασε εκεί διαπίστωσε πως υπήρχαν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις για την πίστη αυτή την οποία πλέον χαρακτηρίζει μια από τις πιο φυσικές μορφές πνευματικότητας.

«Είναι κρίμα που κακοχαρακτηρίζεται τόσο», λέει στη Daily Mail. «Όπως με κάθε θρησκεία, υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά αλλά αυτή δεν αποτελεί την κοινή πρακτική. Αντίθετα είναι πολύ σπάνια και συχνά επικρίνεται και από πολλούς πιστεύοντες».

«Η πρακτική της θυσίας ζώων είναι μια ιερή τελετή, που προσφέρει τροφή στα σώματα των πνευμάτων και των οντοτήτων μέσω των αγγέλων της Γης», λέει ο Karen, «είναι σαν να ανακυκλώνεις και να ξαναενώνεις διάφορες μορφές ενέργειας για να δυναμώσεις το σώμα και την ψυχή ώστε να συμβάλουν στη βίωση αυτής της ανθρώπινης εμπειρίας».

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες και οι οικογένειές τους μοιράζονται το κρέας του ζώου που θυσιάστηκε χωρίς κανένα τμήμα του να πάει χαμένο.

Σύμφωνα με τονKaren, πολλοί Αϊτινοί απομακρύνθηκαν από τη θρησκεία αυτή μετά το σεισμό του 2010 κατηγορώντας την πρακτική των βουντού για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν το νησί, σήμερα ωστόσο επιστρέφουν. «Σήμερα τα πράγματα έχουν ηρεμήσει και πολλοί επιστρέφουν στο βουντού αναζητώντας παρηγοριά και δύναμη ζητώντας τξ βοήθεια των προγόνων τους».


Δείτε τις φωτογραφίες…