Τον διευθύνοντα σύμβουλό της Steve Easterbrook απέλυσε η εταιρεία McDonald’s, ο οποίος προχώρησε σε δεσμό με υπάλληλό του.

Ο αμερικανικός κολοσσός του fast food αναγνώρισε πως η σχέση ήταν συναινετική αλλά τόνισε πως ο Easterbrook είχε παραβεί την πολιτική της εταιρείας και είχε επιδείξει «κακή κρίση».

Σε email προς το προσωπικό της εταιρείας, ο Βρετανός παραδέχθηκε τη σχέση του και τη χαρακτήρισε λάθος.

«Με δεδομένες τις αξίες της εταιρείας, συμφωνώ με το ΔΣ πως είναι ώρα να προχωρήσω» τόνισε.

Ο 52χρονος Easterbrook, που είναι διαζευγμένος, πρωτοδούλεψε για τα McDonald’s το 1993 ως μάνατζερ στο Λονδίνο, πριν ανέβει όλη την κλίμακα της ιεραρχίας της εταιρείας.

Το 2011 έφυγε από την εταιρεία για να αναλάβει την Pizza Express κι αργότερα την αλυσίδα ασιατικού φαγητού Wagamama, πριν επιστρέψει, το 2013, στη McDonald’s, ως επικεφαλής του Ηνωμένου Βασιλείου και της βόρειας Ευρώπης.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου την πήρε το 2015.

Του πιστώνεται η ανανέωση των μενού και των εστιατορίων της αλυσίδας, με τον ανασχεδιασμό των τελευταίων και τη χρήση καλύτερων συστατικών στα πιάτα. Στη διάρκεια της θητείας του, η αξία της μετοχής της εταιρείας διπλασιάστηκε.

Το ΔΣ της εταιρείας ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του Easterbrook την Παρασκευή. Αποχώρησε επίσης από τη θέση του προέδρου και του μέλους του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της εταιρείας, απαγορεύεται οι μάνατζερ να έχουν ερωτικές σχέσεις με υφιστάμενή τους.

Πέρσι, σύμφωνα με το BBC, ο 52χρονος είχε ετήσιο πακέτο απολαβών 15,9 εκατ. δολαρίων ενώ θα αντικατασταθεί από τον Chris Kempczinski, μέχρι σήμερα πρόεδρο της McDonald’s USA.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.