Ο σεξολόγος Dr. David Ribner έγραψε το πρώτο εγχειρίδιο σεξ για υπερσυντηρητικούς ορθόδοξους Εβραίους. Ο «Οδηγός για τη σωματική οικειότητα των νιόπαντρων» αγγίζει ακόμη και θέματα «ταμπού» για ορισμένους, όπως το στοματικό σεξ και ο αυνανισμός.

Στις 92 σελίδες του δεν υπάρχει ούτε μία εικόνα, όμως ο οδηγός συνοδεύεται από ένα σφραγισμένο φάκελο στον οποίο κανείς μπορεί να βρει διαγράμματα με ερωτικές στάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρότι η ερωτική επαφή θεωρείται ως κάτι «θετικό» στον Ιουδαϊσμό, έχει φτάσει να θεωρείται «ταμπού». Αυτό τον οδήγησε να πάρει την απόφαση να γράψει ένα βιβλίο γι’ αυτό και να καταρρίψει κάθε μύθο που υπάρχει.

Για παράδειγμα, το γεγονός ότι οι υπερσυντηρητικοί ορθόδοξοι Εβραίοι κάνουν σεξ με τον/την σύντροφό τους μόνο μέσα από μια τρύπα που έχουν ανοίξει σε ένα σεντόνι δεν είναι παρά ένας μύθος και κάτι εντελώς αναληθές, λέει ο κ. Rider.

«Αυτού του είδους οι πληροφορίες για τη σεξουαλική ζωή κάποτε περνούσαν από γενιά σε γενιά από τους γονείς στα παιδιά. Πλέον δε συμβαίνει αυτό, με αποτέλεσμα πολλά νέα ζευγάρια να μη γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτήν την πλευρά της ζωής. Αυτό το κενό προσπαθούμε να καλύψουμε» αναφέρει ακόμη.

Στο σφραγισμένο φάκελο, που υπάρχει στο πίσω μέρος του βιβλίου, περιλαμβάνονται τρία διαγράμματα από βασικές ερωτικές στάσεις. Οι φιγούρες είναι απρόσωπες και τα σκίτσα αποτυπώνουν το ανθρώπινο σώμα χωρίς «γαργαλιστικές» λεπτομέρειες, γράφει το BBC.

«Θέλαμε να δείξουμε στους ανθρώπους όχι μόνο πού μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα σεξουαλικά τους όργανα, αλλά ακόμη που να βάλουν τα χέρια και τα πόδια τους» πρόσθεσε ο David Ribner, ο οποίος χειροτονήθηκε ραβίνος στη Νέα Υόρκη και παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα σεξ σε Εβραίους.

«Αν δεν έχεις δει ποτέ μια ταινία, δεν έχεις διαβάσει ποτέ ένα σχετικό βιβλίο, πώς να ξέρεις τι να κάνεις; Στόχος μας είναι να γίνει αποδεκτό από τον ευρύτερο εβραϊκό πληθυσμό, χωρίς να γίνεται προσβλητικό» είπε ακόμη.