Επτά κατηγορίες για κακομεταχείριση ζώων αντιμετωπίζει η γυναίκα που καταγράφηκε πριν λίγες μέρες σε βίντεο να πετά μία σακούλα με νεογέννητα κουτάβια σε κάδο σκουπιδιών.

Πρόκειται για την 54χρονη Deborah Sue Culwell, σύμφωνα με το abcNews, ενώ η αστυνομία διαπίστωσε, μετά τη σύλληψή της, πως τα κουτάβια που πέταξε στα σκουπίδια δεν ήταν τα μόνα που είχε κακομεταχειριστεί.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας ζώων της Καλιφόρνια, η γυναίκα συνελήφθη στο σπίτι της στην Coachella και οι αρχές οδηγήθηκαν σε αυτή από την πινακίδα του αυτοκινήτου της, η οποία καταγράφηκε στο βίντεο.

Όταν έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν πως ήταν γεμάτο με πολλά σκυλιά.

Βρήκαν 38 σκύλους, εκ των οποίων οι περισσότεροι έδειχναν μάλλον υγιείς αλλά κάποιοι ήταν επιθετικοί ή τρομαγμένοι. Το σπίτι ήταν σε απελπιστική κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Τώρα οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν η μητέρα των κουταβιών που πετάχτηκαν στα σκουπίδια είναι μεταξύ των 38 σκύλων που βρέθηκαν στο σπίτι της Culwell.

Εντωμεταξύ, τα εγκαταλελειμμένα κουτάβια έχουν αναλάβει εθελοντές, καθώς χρειάζονται πολλή φροντίδα και τάισμα με μπιμπερό.

Η υπηρεσία προστασίας ζώων επισήμανε τη μεγάλη συμβολή του άνδρα που βρήκε τα κουτάβια στα σκουπίδια. «Ο καλός Σαμαρείτης έπαιξε μεγάλο ρόλο στο ότι σώθηκαν, η πράξη του ήταν ανθρώπινη και ηρωική» ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος Κρις Μάγερ.