Ζημιές αρκετών χιλιάδων δολαρίων προκάλεσε ένας 20χρονος που εισέβαλε με το αυτοκίνητό του σε αντιπροσωπεία της Porsche, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο για το γεγονός ότι τον παράτησε η φίλη του.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου, λίγο πριν τις 23:00, στο κέντρο του Τορόντο.

Ο Rakhmatullo Sotvoldiyev ξέσπασε για το χωρισμό του οδηγώντας το Yaris του μέσα στην αντιπροσωπεία της Porsche, προκαλώντας ζημιές τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και σε εκθέματα. Σε κάποια από τα γερμανικά supercars μάλιστα έγραψε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο διάφορα, μεταξύ αυτών και τη λέξη «Eve» που εικάζεται πως είναι το όνομα της πρώην αγαπημένης του.

Την ώρα του περιστατικού, εντός της αντιπροσωπείας βρίσκονταν ένας υπάλληλος της ασφάλειας και μια καθαρίστρια. Όταν ο υπάλληλος τον ρώτησε τι κάνει, ο 20χρονος του απάντησε «απλά έχω μια κακή μέρα».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ύψος των ζημιών που προκάλεσε σε οχήματα και στο κτήριο προσεγγίζουν τα 100.000 δολάρια.

«Η εισβολή ήταν εσκεμμένη. Το κίνητρό του απ’ ότι φαίνεται ήταν ο πρόσφατος χωρισμός του», δήλωσε ο αρχιφύλακας Dan Hoffmeyer στην εφημερίδα Star. «Μετά την εισβολή του, βγήκε από το αυτοκίνητό του και έκανε γκράφιτι σε κάποιες Porsche που δεν είχε χτυπήσει. Κάποια από αυτά (τα γκράφιτι) είχαν σχέση με τον χωρισμό του. “Θα σου δείξω”, έγραφε κάποιο από αυτά. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς ήθελε να δείξει με αυτό που έκανε».

Ο νεαρός συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για επικίνδυνο χειρισμό οχήματος, καθώς και φθορά ξένης περιουσίας.