Ένα θρίλερ εξελίσσεται στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ομάδας του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ αμφισβητώντας την ακεραιότητά της.

Η επίθεση αυτή ανάγκασε μέλη του Κονγκρέσου, τόσο Ρεπουμπλικανούς, όσο και Δημοκρατικούς, να τον προειδοποιήσουν ότι ενδεχόμενη παύση του θα αποτελούσε παραβίαση κόκκινης γραμμής.

Δύο ημέρες μετά την απόλυση-σοκ του πρώην υπαρχηγού του FBI Αντριου ΜακΚέιμπ, τον οποίο ο Τραμπ θεωρούσε προσωπικό αντίπαλο, σε μία κίνηση πολιτικής βεντέτας, ο Τραμπ επανήλθε σήμερα με μία νέα σειρά tweet για να καταγγείλει ότι είναι θύμα «κυνηγιού μαγισσών».

Αναφερόταν στην έρευνα του ειδικού Ρόμπερτ Μάλερ για τις υποψίες περί συνεργασίας ανάμεσα στο επιτελείο της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ και τη Ρωσία, αλλά και για στοιχεία που παραπέμπουν σε ενδεχόμενη παρεμπόδιση της δικαιοσύνης εκ μέρους του αμερικανού προέδρου.

Ο Τραμπ αμφισβήτησε την ακεραιότητα της ομάδας του Ρόμπερτ Μάλερ λέγοντας ότι «απαρτίζεται από Δημοκρατικούς» και αποφάνθηκε ότι «αυτή η έρευνα δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει».

Πάντως ο δικηγόρος του Λευκού Οίκου Τάι Κομπ τόνισε την Κυριακή ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ούτε εξετάζει, ούτε συζητάει το ενδεχόμενο να παύσει τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ.

Η διαβεβαίωση του Κομπ ακολούθησε τις επιθέσεις του Τραμπ νωρίτερα την Κυριακή εναντίον της ομάδας του Μάλερ και της έρευνας για τη φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν το 2016 στις ΗΠΑ.

«Σε απάντηση στη σεναριολογία των μέσων ενημέρωσης και στα σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην κυβέρνηση, ο Λευκός Οίκος για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος ούτε εξετάζει το ενδεχόμενο, ούτε συζητάει την παύση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ», σημείωσε ο Κομπ.