Το βίντεο με το απίστευτο απρόοπτο στον αέρα του BBC, όταν κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης του BBC με το σπίτι του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Robert Kelly, τα παιδιά του όρμησαν στο δωμάτιο, διακόπτοντας τη συνέντευξη, έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας γέλια σε εκατομμύρια κόσμο.

Όλα έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης του καθηγητή για τη Νότια Κορέα. Τα παιδιά του μπήκαν στο δωμάτιο, με τον ίδιο να προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Τότε μια γυναίκα έκανε την εμφάνισή της, σέρνοντας τα παιδιά έξω από το δωμάτιο προκειμένου να συνεχιστεί η συνέντευξη.

Πέρα από το ίδιο το ξεκαρδιστικό βίντεο, αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ότι, ακόμη και ορισμένα μέσα ενημέρωσης, θεώρησαν ως απολύτως φυσικό να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα αυτή δεν ήταν άλλη από τη… νταντά των παιδιών. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για τη σύζυγο του καθηγητή Kelly και το όνομά της είναι Jung-a Kim.

Το τελευταίο πυροδότησε λοιπόν μια ολόκληρη συζήτηση γύρω από τη δύναμη των στερεοτύπων. Όπως παρατηρεί το BBC, πολλοί ήταν εκείνοι που αισθάνθηκαν ότι το να θεωρήσεις εκ των προτέρων ότι η κ. Kim ήταν η νταντά και όχι η μητέρα των παιδιών, είναι κάτι που συνδέεται στενά με τα φυλετικά στερεότυπα σχετικά με τους ρόλους που αναλαμβάνουν οι γυναίκες από την Ασία. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δίκαιο.

Μάλιστα, κάποιοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι επρόκειτο για τη νταντά λόγω της έκφρασης του πανικού στο πρόσωπο της γυναίκας και του τρόπου που βιάστηκε να βγάλει έξω τα παιδιά. Άλλοι θεώρησαν ακόμη ότι ανησύχησε πως μπορεί να έχανε τη δουλειά της.

Ήταν βέβαια κι εκείνοι που σχολίασαν πως συμπεριφέρθηκε όπως μόνο μια μητέρα θα μπορούσε και ότι ήταν φανερά αγχωμένη για το γεγονός ότι η συνέντευξη του συζύγου της διακόπηκε. Σύμφωνα με το BBC, για όσους μιλούν κορεάτικα, πάντως, ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για τη μητέρα, διότι κατά τη διάρκεια του βίντεο η κόρη λέει: «Γιατί; Τι συμβαίνει; Γιατί μανούλα;».