Με κεντρικό άξονα το αμπέλι και το μεθυστικό κρασί γιόρτασε και φέτος η κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης τη διήμερη γιορτή του κρασιού. Πρόκειται για ένα ετήσιο θεσμό που προωθεί το κυπριακό κρασί στην Αυστραλία, προβάλει τον κυπριακό πολιτισμό και συγκεντρώνει πολυάριθμους επισκέπτες, όπως έγινε και φέτος.

Το πρόγραμμα εμπλούτισαν οι κύπριοι καλλιτέχνες Γιώργος Πογιάς με το χορό των ποτηριών, ένα σπάνιο θέαμα που κόβει την ανάσα, ο Ανδρέας Τάλιας στο βιολί και ο Δημήτρης Χόπλαρος στο λαούτο.

Φέτος η γιορτή του κρασιού περιλάμβανε πρωτότυπες εκθέσεις με κυπριακό κέρασμα, κεντήματα και κυπριακά γλυκά και ζυμαρικά, που επιμελήθηκε η λαογράφος Μάρω Γεμέττα, έκθεση, φωτογραφίας με θέμα την Κύπρο, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, ποίηση από τους νεαρούς λογοτέχνες Κοραλία Δημητριάδη και Λουκά Χαραλάμπους, επίδειξη μαγειρικής από την Χριστίνα Τσίντου και τους συνεργάτες της, παραδοσιακούς χορούς από τα συγκροτήματα της Παλλακωνικής, της Παμμακεδονικής και της Κυπριακής Κοινότητας, προβολή ντοκιμαντέρ και της κινηματογραφικής ταινίας «Δρόμοι και Πορτοκάλια’» και άλλα πολλά.