Οι αρχές της Λιβύης επέτρεψαν σε δύο αιγυπτιακά μεταγωγικά αεροσκάφη να προσγειωθούν στη Λιβύη για να παραλάβουν αιγύπτιους εργάτες. Σύμφωνα με τον αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ, η Egyptair θα στείλει εντός της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη για να παραλάβουν όλους τους Αιγύπτιους που βρίσκονται στη χώρα.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι στέλνει τρία αεροσκάφη στην Τρίπολη για να παραλάβουν τους Γάλλους που περιμένουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη.

Παράλληλα αεροσκάφος της πορτογαλικής πολεμικής αεροπορίας έφθασε χθες στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αναχώρησε με 114 Πορτογάλους και ξένους προς μια στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Ιταλία.

Μεταξύ των επιβαινόντων είναι 80 Πορτογάλοι και 34 αλλοδαποί που εργάζονται σε πορτογαλικές εταιρίες και στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με το υφυπουργείο Πορτογαλικών Κοινοτήτων.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν το C-130 θα επιστρέψει, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, στη Βεγγάζη, δεύτερη πόλη της Λιβύης που βρίσκεται 1.000 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, όπου 50 Πορτογάλοι περιμένουν να φύγουν.

Την ίδια ώρα το ιταλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εκατό Ιταλοί που βρίσκονται στη Βεγγάζη θα επαναπατριστούν σύντομα με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του τηρεί πιο επιφυλακτική στάση αναφέροντας ότι ένα «μεταγωγικό αεροσκάφος θα αναχωρήσει σε μερικές ώρες αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό πού θα προσγειωθεί, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση εκείνης της στιγμής». Διευκρινίζει ότι θα σταλεί και ένα πρόσθετο αεροσκάφος της Alitalia.