Όλοι πιθανότατα αναρωτιέστε αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για ν’ αποτρέψετε το δέρμα σας να εμφανίσει σημάδια γήρανσης. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιβραδύνετε τη γήρανση του. Απλά πρέπει να δεσμευτείτε σ’ αυτά. Δείτε παρακάτω, μερικούς   τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να καθυστερήσετε τη γήρανση της επιδερμίδας σας.

Αποφύγετε τον ήλιο  

Είναι η Νο1 αιτία των ρυτίδων, το 90% των σημαδιών γήρανσης του δέρματος οφείλονται στον ήλιο.

Φοράτε αντηλιακό

Φοράτε καθημερινά αντηλιακό, ανεξάρτητα από τον καιρό. Θα σας προστατεύσει από τον καρκίνο του δέρματος και θα σας βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων.

Μην καπνίζετε

Ο καπνός του τσιγάρου γερνά το δέρμα γιατί απελευθερώνει ένα ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, συστατικά σημαντικά για τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας  σας.

Κοιμηθείτε επαρκώς

Όταν κοιμάστε αρκετά, παράγετε περισσότερη αυξητική ορμόνη, την οποία χρειάζεται το δέρμα σας για να παραμείνει παχύ, πιο ελαστικό και λιγότερο πιθανό ν΄ αποκτήσει ρυτίδες.

Κοιμηθείτε ανάσκελα

Ο ύπνος στο πλάι αυξάνει τις ρυτίδες στα μάγουλα και το πηγούνι, ενώ ο ύπνος με το πρόσωπο προς τα κάτω, σας αφήνει ένα αυλακωμένο φρύδι. Για να μειώσετε το σχηματισμό ρυτίδων, κοιμηθείτε ανάσκελα.

Αποφύγετε τις ρυτίδες έκφρασης

Η επαναλαμβανόμενη κίνηση του προσώπου σας καταπονεί τους μύες του προσώπου, σχηματίζοντας ένα αυλάκι κάτω από την επιδερμίδα σας. Αυτό το αυλάκι τελικά ρυτίδα. Επίσης, αν έχετε στραβισμό, φορέστε γυαλιά για ν’ αποφύγετε τις ρυτίδες που εμφανίζονται από την προσπάθειά σας να διαβάσετε. Τέλος, φοράτε γυαλιά ηλίου για να προστατέψετε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών από τις ρυτίδες έκφρασης.  

Τρώτε περισσότερο ψάρι

Τα ψάρια και ιδιαίτερα ο σολομός, είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και καλών λιπαρών οξέων, ωμέγα-3. Αυτά τα συστατικά, βοηθούν στη θρέψη της επιδερμίδας σας και τη διατηρούν σφριγηλή και νεανική, συμβάλλοντας στη μείωση των ρυτίδων της.

Κρατήστε υπό έλεγχο τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες

Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλούν αύξηση της ινσουλίνης. Η ινσουλίνη είναι σαν μια φλεγμονώδης βόμβα για το δέρμα σας. Οι φλεγμονές σημαίνουν  ευάλωτο δέρμα και περισσότερες ρυτίδες.

Ανταλλάξτε τον καφέ με το κακάο

Το κακάο που περιέχει υψηλά επίπεδα φλαβανολών, προστατεύει από τις βλάβες του ήλιου, βελτιώνει την κυκλοφορία στα κύτταρα της επιδερμίδας σας και κάνει το δέρμα σας πιο λείο.

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις των φρούτων και των λαχανικών, καταπολεμούν τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, και βοηθούν την επιδερμίδα σας να φαίνεται νεότερη και πιο λαμπερή.

Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα   

Τα πιο κατάλληλα αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης του προσώπου σας, είναι εκείνα που φροντίζουν για την ενυδάτωση και τον όγκο του ενώ  επανορθώνουν τα σημάδια γήρανσης.

Η σειρά Hyalu B5 της La Roche Posay προσφέρει αντιγηραντική φροντίδα για το ευαίσθητο δέρμα, συνδυάζοντας το καθαρό υαλουρονικό οξύ (ενυδάτωση και όγκος), με τη βιταμίνη Β5 (επανόρθωση).

Τα δύο βασικά συστατικά των προϊόντων της σειράς, δρουν συνεργατικά γεμίζοντας τις λεπτές γραμμές και επανορθώνοντας τον δερματικό φραγμό, με στόχο να επαναφέρουν τον όγκο και να βελτιώσουν τη συνολική όψη του δέρματος.

Η σειρά Hyalu B5 περιλαμβάνει serum, αμπούλες προσώπου με υαλουρονικό οξύ, Aquagel SPF30, κρέμα για ρυτίδες με υαλουρονικό οξύ και κρέμα για ρυτίδες στα μάτια.