Η μους αυτή είναι ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ επιδόρπιο!

Συστατικά συνταγής

3 ασπράδια αβγού
3 κρόκοι αβγού
1/2 ζάχαρη άχνη
1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. αλεύρι κορν φλάουρ
1 λάιμ (ξύσμα)
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
Λίγο αλάτι
Και για τη γαρνιτούρα: λεπτές λωρίδες πορτοκαλιού και ξύσμα λάιμ
μερικά κλωναράκια φρέσκο δυόσμο

Οδηγίες συνταγής

Ρίχνουμε τους κρόκους των αβγών σε ένα μπολ με 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και να ανοίξει το χρώμα του. Ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ξύσμα από το λάιμ και ανακατεύουμε. Σταδιακά προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία αντικολλητική κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το περιεχόμενο συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να φουσκώσει.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ. Το αφήνουμε να κρυώσει (περίπου 30 λεπτά) και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε τα ασπράδια των αβγών με το αλάτι και σταδιακά πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη, έως ότου η μαρέγκα ετοιμαστεί. Θα το καταλάβετε από τη γυαλάδα. :-Ρ

Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα που στο μεταξύ έχει κρυώσει και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε σε 4 ποτήρια για επιδόρπιο και αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Διακοσμούμε με λωρίδες από ξύσμα πορτοκαλιού και λάιμ και μερικά κλωναράκια φρέσκο δυόσμο.

Πηγή: lovecooking.gr