Από την εμπειρία της επίσκεψης ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στη Νότια Αφρική… από αέρος με τη βοήθεια ενός συρμάτινου σχοινιού, μέχρι την περιοχή ενταφιασμού του βασιλιά Ριχάρδου Γ΄, οι παρακάτω τουριστικοί προορισμοί αποτελούν τις προτάσεις του Lonely Planet για το 2015.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Independent σε δημοσίευμά του, στην πρώτη θέση βρίσκεται το παρατηρητήριο στο One World Trade Center της Νέας Υόρκης, που αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη άνοιξη. Βρίσκεται σε ύψος 381 μέτρων, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το γεύμα ή δείπνο τους στα εστιατόρια, να κάνουν τα ψώνια τους στα καταστήματα ή απλά… να θαυμάσουν τη μοναδική, πανοραμική θέα προς το «Μεγάλο Μήλο».

Το Lonely Planet ενέταξε στη λίστα των κορυφαίων τουριστικών προορισμών για το 2015 και την περιοχή ενταφιασμού του τελευταίου Άγγλου βασιλιά που σκοτώθηκε σε μάχη, του βασιλιά Ριχάρδου Γ΄.

Το κέντρο επισκεπτών, αξίας 4 εκατ. λιρών Αγγλίας, που δημιουργήθηκε στο Leicester βρίσκεται δίπλα στο σημείο, όπου είχε ταφεί ο βασιλιάς πριν από περίπου 500 χρόνια, τα λείψανα του οποίου εντοπίστηκαν σε ένα παρκινγκ αυτοκινήτων το 2012.

Για όσους πάλι θα ήθελαν να δουν από κοντά πώς είναι το εσωτερικό μιας… παγοσπηλιάς, να «πετάξουν» επάνω από ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στη Νότια Αφρική, να κάνουν πεζοπορία στην πιο τρομακτική διαδρομή που υπάρχει στον κόσμο και βρίσκεται στην Ισπανία, ή να… αφήσουν την αδρεναλίνη τους σε φυσιολογικά επίπεδα, απολαμβάνοντας απλά τη γεύση της παλαιότερης μπύρας της Ιρλανδίας, δείτε παρακάτω τη λίστα με τους 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για το 2015.

1. One World Observatory, ΗΠΑ

2. King Richard III Visitor Centre, Leicester, Ηνωμένο Βασίλειο

3. Παγοσπηλιά, Langjökull ice cap, δυτική Ισλανδία

4. Cape Canopy Tour, Νότια Αφρική

5. Caminito del Rey, Ισπανία

6. The Smithwick’s Experience, Ιρλανδία

7. Yellow Submarine, Αργεντινή

8. BioMuseo, Παναμάς

9. Rimutaka Cycle Trail, Νέα Ζηλανδία

10. Hong Kong Observation Wheel, Χονγκ Κονγκ