Τα πιο πρόσφατα και πραγματικά ασύρματα ακουστικά της Sony, τα WF-1000X, βγήκαν στην αγορά το 2017, έμοιαζαν ωστόσο καταδικασμένα μέσα στον λυσσαλέο ανταγωνισμό της κατηγορίας, πάσχοντας από τα συνήθη προβλήματα της πρώτης γενιάς των earbuds χωρίς καλώδια μεταξύ τους.

Πράγματα όπως οι συχνές διακοπές της σύνδεσης, καθυστερήσεις στην απόκριση του ήχου όταν έβλεπες βίντεο και μπαταρία που δεν ήταν και ό,τι καλύτερο δηλαδή. Το μόνο που διασωζόταν ήταν η λειτουργία εξουδετέρωσης θορύβου (noise cancellation), έλκοντας την καταγωγή της από τη δημοφιλέστατη σειρά της Sony, τα 1000X.

Μόνο που τώρα η Sony ξαναχτυπά με τα ακουστικά WF-1000XM3, που με τα 260 ευρώ τους όχι μόνο έλυσαν τα επίμονα προβλήματα, αλλά χάρισαν και μια σειρά καινοτομιών που οφείλουν να υφίστανται στα wireless ακουστικά του 21ου αιώνα.

Όπως το στιλ, η άνεση όταν τα φοράς, η απρόσκοπτη ασύρματη λειτουργία και η εμφανώς βελτιωμένη μπαταρία. Πλέον το noise cancellation ξεχωρίζει και είναι ακριβώς το χαρακτηριστικό που τα διακρίνει από τον ανταγωνισμό.

Τα M3 έχουν πολύ πιο καθαρό, σχεδόν επαγγελματικής ποιότητας, ήχο, στιλ που μιλά από μόνο του και έναν πανέξυπνο σχεδιασμό με διαφορετικές λειτουργίες σε κάθε ακουστικό (ρύθμιση noise cancellation στο αριστερό και playback στο δεξί). Αν μάλιστα θελήσει ο κάτοχος να ακούσει κάτι, ακουμπά απλώς το αριστερό earbud κι εκείνο διακόπτει αυτόματα ό,τι αναπαράγει, για όσο κρατά το δάχτυλο πάνω του.

Τα 1000XM3 βάζουν τη Sony κατευθείαν στην καρδιά του ανταγωνισμού, καθώς με την τιμή τους τίθενται μεταξύ των ακριβότερων επιλογών που ακούν στο όνομα Powerbeats Pro και Sennheiser Momentum και των ελαφρώς πιο προσιτών AirPods (δεύτερης γενιάς), Jabra Elite 65ts και Galaxy Buds, για να αναφέρουμε μερικά μόνο.