Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Αλέξαδρου Βεζένκοφ κόντρα στη Χίμκι, με τον «ερυθρόλευκο» φόργουορντ να ξεκινά βασικός για την ομάδα του και σε 16:05 να μετρά 14 πόντους, με 4/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ μάζεψε και 16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Παράλληλα, έκανε και ρεκόρ στη Euroleague με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στη Euroleague Greece, σχολιάζοντας το «πρέπει» που υπήρχε πάνω από το παιχνίδι με τους Ρώσους, την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, την προετοιμασία για το παιχνίδι κόντρα στην καλύτερη ομάδα την τρέχουσα σεζόν διοργάνωση, Φενέρμπαχτσε, ενώ κλείνοντας μίλησε και για το αν η ομάδα του κυνηγά την τέταρτη θέση πλεονεκτήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από την αρχή δυνατά, κράτησε σε χαμηλό σκορ τη Χίμκι και αυτό είναι κάτι που παραδέχτηκε και ο Σάσα Βεζένκοφ. «Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε σημαδέψει στο “πρέπει”. Τέτοια παιχνίδια στην έδρα μας πρέπει να τα κερδίζουμε. Παίξαμε καλή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά και στην επίθεση, αν εξαιρέσουμε κάποια μικρά λαθάκια που κάναμε, κάναμε συνολικά καλή δουλειά. Κάπως έτσι ήρθε και η νίκη», είπε.

Για τη μετάβαση από την ήττα στην Μαδρίτη στην προετοιμασία για ένα σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι και τι σκέψεις υπήρχαν, ο παίκτης του Ολυμπιακού σχολίασε: «Περιμέναμε τον Νίκολα (Μιλουτίνοφ)να επιστρέψει, που είναι πάρα πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και μας έλειψε στο ματς κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι μετά την ήττα έπρεπε να αντιδράσουμε, έπρεπε να είμαστε σκληροί. Η Χίμκι ήταν ανεβασμένη τις τελευταίες βδομάδες και είμαστε πολύ χαρούμενοι, που αυτό που σκεφτόμασταν βγήκε στο παρκέ και ο καθένας πρόσφερε από κάτι για να έρθει τελικά αυτή η νίκη. Από εδώ και πέρα η συνέχεια δύσκολη, πρέπει να είμαστε στο 100% για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό».

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα»

Η συνέχεια δεν είναι εύκολη για τον Ολυμπιακό, αφού την επόμενη αγωνιστική στην Κωνσταντινούπολη θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε και επιστρέφει στο ΣΕΦ για να παίξει κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο και αυτό το ξέρουν όλοι καλά…

«Η επόμενη αγωνιστική μας φέρνει αντιμέτωπους με την καλύτερη ομάδα της Euroleague, έχει μόλις δύο ήττες, είναι μια πάρα πολύ σοβαρή ομάδα που παίζει πολλά χρόνια μαζί. Οι παίκτες της είναι καταπληκτικοί, ο προπονητής της το ίδιο και σίγουρα χρειάζεται πολλή δουλειά από εμάς. Πρώτα το μυαλό μας είναι στον Χολαργό. Πρέπει και εκεί να κερδίσουμε την Κυριακή και να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στην Τουρκία.

Το πώς θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι, είναι θέμα του προπονητή, εμείς οφείλουμε να είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι και βασικά να παίξουμε σκληρά. Η Φενέρμπαχτσε χαρακτηρίζεται για το πόσο σκληρή ομάδα είναι, οπότε και εμείς οφείλουμε να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο μας».

«Δεν γίνεται να σκεφτόμαστε τον Μάρτιο»

Ο Ολυμπιακός θα ήθελε να είναι στις θέσεις του πλεονεκτήματος, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να σκεφτεί από τώρα. Ο Βεζένκοφ τόνισε ότι αν δεν κερδίσει τώρα, δεν γίνεται να σκεφτεί τι θα γίνει στο τέλος της κανονικής περιόδου.

«Έχει ακόμα δυόμισι με τρεις μήνες η κανονική διάρκεια της Euroleague. Έχει ακόμα 11 παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικό να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό. Έτσι οφείλουμε να προσεγγίσουμε τα παιχνίδια. Βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες είναι πολύ επικίνδυνες και δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τι θα γίνει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, αν δεν κερδίσουμε τώρα. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και σιγά-σιγά προς το τέλος θα δούμε σε ποια θέση θα είμαστε στη βαθμολογία».

Πηγή: gazzetta.gr