Έχει συνδέσει τη μέχρι στιγμής προπονητική του πορεία με αυτήν της ομάδας που χθες έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Ο λόγος για τον Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος βρίσκεται σταθερά δίπλα στα περισσότερα από αυτά τα παιδιά που χθες κατέκτησαν την πρωτιά στο Ευρωμπάσκετ Νέων. Από τότε που ήταν παιδάκια, μέχρι σήμερα που πλέον έγιναν και επίσημα… Άνδρες, καθώς η διαδρομή τους με τις «μικρές» εθνικές για οκτώ από τους δώδεκα ολοκληρώθηκε. Είναι απόλυτα λογικό, λοιπόν, να νιώθει ως δικά του παιδιά τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού με το Ισραήλ, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε με υπερηφάνεια για τα παιδιά του, λέγοντας: «Θα δούμε αν θα γίνει χρυσή η γενιά τα επόμενα χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια απόλυτα πετυχημένη γενιά. Μια παρέα, που έχει παρουσιάσει τρομακτική συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος για αυτά τα παιδιά. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Για να συγκινηθεί μπροστά στην κάμερα της Nova, όταν είπε: «Το μόνο που θυσιάζω είναι χρόνο για τα παιδιά μου. Δεν πειράζει, είμαι υπερήφανος, γιατί τα υπόλοιπα παιδιά μου με κάνουν υπερήφανο»!

Η εθνική Νέων έδειξε ότι είναι οικογένεια. Και ως τέτοια, είναι λογικό να υπάρχουν και στιγμές έντασης. Όπως αυτή όταν σε επίπεδο Παίδων, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε μια έντονη στιγμή με τον παίκτη του και πρωταγωνιστή των Νέων, Αντώνη Κόνιαρη. Μια κίνηση που είχε τύχει ιδιαίτερης κατακραυγής. Όμως, η πορεία έδειξε ότι σίγουρα δεν επηρέασε καθόλου τη σχέση προπονητή και παίκτη.