Ο πρώην άσος του ΝΒΑ, Σον Κεμπ, συνελήφθη χθες το βράδυ, καθώς το όνομά του εμπλέκεται σε περιστατικό ανταλλαγή πυροβολισμών, στην Ουάσιγκτον. Φέρεται πως ο Κεμπ, μέσα από το αυτοκίνητό του, σήκωσε όπλο και πυροβόλησε οδηγό άλλου οχήματος. Το ένα από τα αυτοκίνητα εγκατέλειψε τον τόπο του εγκλήματος, ενώ αργότερα βρέθηκε ένα όπλο.

Το αστυνομικό τμήμα της Τακόμα ανέφερε την Τετάρτη ότι έπεσαν πυροβολισμοί μετά από διαπληκτισμό μεταξύ των επιβαινόντων σε ένα πάρκινγκ, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Όπως αναφέρει το New York Post, ο Kemp συνελήφθη στις το απόγευμα της Τετάρτης και κατηγορήθηκε για κακούργημα. Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 53χρονος άνδρας για τους πυροβολισμούς, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Κεμπ παραμένει υπό κράτηση, σύμφωνα με τα αρχεία των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της κομητείας Pierce.

Ο 53χρονος τώρα Σον Κεμπ έπαιξε στο ΝΒΑ από το 1990 έως το 2004, πρωταγωνιστώντας στους Seattle Supersonics και συμμετέχοντας επίσης σε πολλές ομάδες All-Star ως μέλος των Cavaliers και Trail Blazers πριν ολοκληρώσει την καριέρα του με τους Magic.

Ο Κεμπ έγινε αστέρι του ΝΒΑ, εν μέρει χάρη στα ψηλά άλματά του. Μαζί με τον Γκάρι Πέιτον οδήγησαν τους Sonics στους τελικούς του ΝΒΑ το 1996, όπου έχασαν από τους Bulls του Μάικλ Τζόρνταν.

Το παρελθόν του Κεμπ ήταν περιπετειώδες, καθώς είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών στην Ουάσινγκτον το 2005, για την οποία του απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες και δήλωσε ένοχος. Το 2006 συνελήφθη ξανά για κατοχή μαριχουάνας σε βαθμό πλημμελήματος στο Χιούστον του Τέξας.

Οι πυροβολισμοί μέσα από αυτοκίνητο εναντίον άλλου αυτοκινήτου, θεωρούνται κακούργημα κατηγορίας Β στη νομοθεσία της Ουάσιγκτον. Σε περίπτωση καταδίκης, ο Κεμπ μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και 10 ετών, με πρόστιμο έως και 20.000 δολάρια.