Ο Δημήτρης Πέλκας έχει τεθεί ολοκληρωτικά εκτός των πλάνων του Ζόρζ Ζεσούς στη Φενερμπαχτσέ. Ο 28χρονος Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός έμεινε εκ νέου εκτός ευρωπαϊκής λίστας ενόψει των αναμετρήσεων της «Φενέρ» με τη Σλοβάτσκο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Το ίδιο είχε συμβεί και στα προκριματικά του Champions League με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου. Πλέον οι δύο πλευρές ψάχνουν τρόπο για να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Στην όλη διαδικασία θα μπορούσε να δώσει την… λύση η αγγλική Χαλ, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Ατζούν Ιλιτζαλί, γνωστός στο ελληνικό κοινό από την παραγωγή του reality παιχνιδιού επιβίωσης Survivor καθώς και άλλων εκπομπών. Ο Τούρκος επιχειρηματίας εδώ και μήνες είναι ο μεγαλομέτοχος του αγγλικού κλαμπ που αγωνίζεται στην Championship. Αυτή τη σεζόν, η ομάδα του έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις αφού θα επιχειρήσει να παλέψει για την άνοδο στην Premier League και συνεχίζει να ψάχνει παίκτες από την τουρκική αγορά.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Δημήτρης Πέλκας βρίσκεται στο «στόχαστρο» και της Μπεσίκτας, όμως η «Φενέρ» δεν δείχνει διατεθειμένη να τον παραχωρήσει σε ανταγωνιστική ομάδα και σε πρώτη φάση βλέπει πολύ θετικά την προοπτική της Χαλ, έχοντας ήδη ξεκινήσει τον πρώτο κύκλο διαπραγμάτευσης για την πώλησή του κι όλα βαίνουν καλώς μεταξύ των δύο κλαμπ. Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι υπήρχαν φήμες πως ενδιαφέρθηκαν για τις υπηρεσίες του και μεγάλες ελληνικές ομάδες.

Στην Τουρκία, δε, υποστηρίζουν πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση με τη Φενέρμπαχτσε να προσπαθεί να δώσει τους παίκτες που δεν υπολογίζει προκειμένου να χρηματοδοτήσει άλλες κινήσεις, αλλά και για να ικανοποιήσει τα θέλω του νέου τεχνικού της που πιέζει για περαιτέρω ενίσχυση μέχρι να κλείσει το μεταγραφικό «παράθυρο» του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο A SPOR το κόστος της μεταγραφής του Δημήτρη Πέλκα από την τουρκική ομάδα στη Χαλ αναμένεται να φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.