Μπορεί τα οικονομικά δεδομένα των ελληνικών ομάδων να μην είναι όπως τα παλαιότερα χρόνια, όταν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν κάποια υπέρβαση, αλλά αυτό όπως φαίνεται δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα μεταγραφικά σενάρια με τη συμμετοχή κάποιου μεγάλου ονόματος, όπως συμβαίνει δηλαδή τώρα με τον Έντινσον Καβάνι και τον Παναθηναϊκό.

Ο Ουρουγουανός φορ είναι ένας από τους καλύτερους του κόσμου στη θέση του τα τελευταία 15 χρόνια. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα. Παλέρμο, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τέσσερις ομάδες στις οποίες ο Καβάνι έβαλε εκατοντάδες γκολ, επιβεβαιώνοντας συνεχώς την αξία του. Ο χρόνος, όμως, περνάει για όλους και στα 35 του χρόνια είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν προέρχεται και από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του άλλωστε, οπότε είναι η ώρα μιας κρίσιμης απόφασης: Να περιμένει ως το τέλος του καλοκαιριού μήπως έρθει η πρόταση ενός μεγάλου κλαμπ ή να κατέβει επίπεδο;

Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, το γεγονός ότι στην Ιταλία η ομάδα που ενδιαφέρεται πιο έντονα είναι η Σαλερνιτάνα. Έτσι, άγνωστο πώς, προέκυψε σενάρια και για τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρα έχει γραφτεί σε ελληνικές ιστοσελίδες ότι ο Καβάνι έχει προταθεί στους πράσινους, με ορισμένους μάλιστα να υποστηρίζουν ότι… δεν θα ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα. Και επειδή το θέμα το διατηρούσαν συγκεκριμένες πλευρές, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 ρωτήθηκε σχετικά ο ρεπόρτερ Παναθηναϊκού, Τάσος Νικολογιάννης.

Τι είπε; Ότι θέμα Καβάνι δεν υπάρχει για τους πράσινους. Ναι μεν ο παίκτης μένει ελεύθερος, ναι μεν τα καλύτερά του χρόνια έχουν περάσει, ναι μεν μπορεί να ρίξει τις απαιτήσεις του αναγκαστικά, αλλά όχι τόσο ώστε να είναι εφικτή μια τέτοια μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ μεγάλα τα ποσά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει η πράσινη ΠΑΕ.

Δυνατό όνομα ο επιθετικός

Παναθηναϊκός

Το γεγονός ότι δεν θα είναι ο Καβάνι, πάντως, δεν σημαίνει ότι ο σέντερ φορ που θα αποκτήσει ο Παναθηναϊκός θα είναι… τελευταία επιλογή. Αντιθέτως, αυτό που διαρρέει από τις τάξεις του τριφυλλιού είναι ότι για τον επιθετικό η διοίκηση είναι διατεθειμένη να κάνει το κάτι παραπάνω. Ότι είναι διατεθειμένη να κάνει μια μικρή υπέρβαση, να προσφέρει υψηλότερο συμβόλαιο, να προσελκύσει παίκτης εγνωσμένης αξίας.

Στον Παναθηναϊκό, όπως έχει αναφερθεί κι άλλες φορές, είναι δεδομένη η απόφαση για αναβάθμιση του ρόστερ. Και ειδικά για τη θέση του επιθετικού θέλουν να προχωρήσουν σε μια μεταγραφή που θα φτιάξει τόσο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο και τον κόσμο. Μια μεταγραφή που θα προκαλέσει ενθουσιασμό, που θα ζεστάνει κι άλλο τους οπαδούς. Ακόμη κι αν δεν πρόκειται για ένα όνομα τύπου Καβάνι…