Ηταν Νοέμβριος του 2018 όταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απαντούσε θετικά στην πρόταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και είναι Φεβρουάριος του 2022 τώρα που ετοιμάζεται να αποχωρήσει, αφού το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό μετά την ήττα από τη Χαποέλ και τα επεισόδια που ακολούθησαν, με τον Έλληνα προπονητή και τους παίκτες να φυγαδεύονται.

Ο Σφαιρόπουλος κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο στο Ισραήλ, επιδόσεις που δεν είναι ικανές για να τον διατηρήσουν στον πάγκο της Μακάμπι. Αυτό υποστηρίζει -με βεβαιότητα- η ισραηλινή ιστοσελίδα Sport5 και το μόνο που απομένει, πλέον, είναι η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ομάδας του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό ρεπορτάζ, η διοίκηση άρχισε να σκέφτεται το τέλος της συνεργασίας με τον Έλληνα προπονητή μετά την ήττα από τη Χαποέλ, αποτέλεσμα που εξόργισε τους οπαδούς, με συνέπεια τόσο ο Σφαιρόπουλος όσο και οι παίκτες να φυγαδεύονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Ανάμεσα στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και τη διοίκηση της Μακάμπι θα υπάρξει συνάντηση αλλά αυτή θα γίνει, τονίζει το Sport5, απλά για να επιβεβαιωθεί το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.