Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν η νικήτρια του μεγάλου αγώνα της φάσης των «16» του Copa del Rey με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Ανοέτα» το βράδυ της Τετάρτης (19/1). Οι Βάσκοι με τα γκολ των Αντνάν Γιανουζάι (33′) και Αλεξ Σόρλοθ (47′) επιβλήθηκαν 2-0 των «ροχιμπλάνκος» και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου βρίσκονται ήδη οι Μαγιόρκα, Ράγιο Βαγεκάνο, Κάντιθ, Μπέτις και Βαλένθια.

Τα επεισόδια που προηγήθηκαν της αναμέτρησης βρέθηκαν στο επίκεντρο. Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Ατλέτικο Μαδρίτης στο γήπεδο δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της Ρεάλ Σοσιεδάδ με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, έσπασε και ένα τζάμι του λεωφορείου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες, αλλά η αλήθεια είναι πως οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης τρόμαξαν αρχικά και έπειτα φοβήθηκαν. Όταν το λεωφορείο σταμάτησε έξω από τα αποδυτήρια ο προπονητής των «ροχιμπλάνκος», Ντιέγκο Σιμεόνε, βλέποντας συγκεντρωμένους τους φανατικούς του βασκικού συλλόγου τα έβαλε μαζί τους κάνοντας χειρονομίες. Ο Αργεντινός ήταν έτοιμος να τσακωθεί και φώναζε σε κάποιον απ’ αυτούς να πάει στην πόρτα του πούλμαν.

Το ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα και δεν απασχόλησε για το αποτέλεσμα ούτε και για το γεγονός πως η σεζόν της Ατλέτικο Μαδρίτης ουσιαστικά είναι… χαμένη μιας και ευρισκόμενη στο -16 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης στην La Liga, της απομένει μονάχα το Champions League για να διεκδικήσει έναν τίτλο και εκεί οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Κατά τα λοιπά, αυτό που της μένει είναι η διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη 4άδα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η δράση της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας ολοκληρώνεται απόψε (20/1) με τις αναμετρήσεις: Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο» και Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα στο «Σαν Μαμές».