Για την προετοιμασία της ιστιοπλοϊκής ομάδας «Άνεμος Ελλάδας», με σκοπό τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο, μίλησαν χθες η Σοφία Μπεκατώρου και ο Κώστας Τριγκώνης σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλοίο «Patmos» από την εταιρεία Superfast Ferries, χορηγό και συμπαραστάτη της προσπάθειά τους.

Οι βραβευμένοι, με πολλές διακρίσεις στο χώρο της ιστιοπλοΐας, αθλητές ενώνουν τις δυνάμεις τους φιλοδοξώντας να γίνουν ο «Άνεμος για την Ελλάδα» στην Ολυμπιάδα του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Θα διαγωνιστούν στη νέα κατηγορία Nacra, τη μοναδική μέχρι στιγμής που απαιτεί μεικτό πλήρωμα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης , οι αθλητές εξέφρασαν την χαρά τους που βρίσκουν συμπαραστάτες, όπως η Superfast Ferries και το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα, στο όραμά τους για τον Ελληνικό Αθλητισμό και την Ελλάδα ενώ ενημέρωσαν και για τις δυσκολίες της νέας αυτής κατηγορίας. «Προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να κάνουμε την υπέρβαση στο αγωνιστικό όπου διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία. Απευθυνθήκαμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και ευχαριστούμε τη Superfast Ferries, το σωματείο “Καλλιπάτειρα” και την εθελοντική μας ομάδα που μας στηρίζουν», δήλωσε η «χρυσή» ολυμπιονίκης του 2004, Σοφία Μπεκατώρου.

Για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των αθλητών, που αναμένεται να κοστίσει 400.000 ευρώ, έχουν και οι ίδιοι επενδύσει σε αυτό. «Αυτή η προσπάθεια αποτελεί μία ευκαιρία για να περάσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα στη νέα γενιά. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και σε δύσκολες συνθήκες», τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Τριγκώνης. «Ελπίζουμε ότι με τη προσπάθεια και τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, θα δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και υπερηφάνειας για την Ελλάδα και κυρίως για τους νέους αθλητές», συμπλήρωσαν ενώ ανέφεραν πως έχουν σκοπό να καταγράψουν τις προσπάθειές τους αφήνοντας με αυτό τον τρόπο σημαντική παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές που θα θελήσουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Η νέα αυτή κατηγορία απαιτεί πολύ καλή τεχνική και μεγάλη ικανότητα στην πλοήγηση, καλή φυσική κατάσταση και σωματική δύναμη αφού δύναται να αναπτύξει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες. Η εντατική προετοιμασία τους έχει ήδη ξεκινήσει με σκοπό να αντιμετωπίσουν την πρώτη μεγάλη πρόκληση στα προκριματικά που θα γίνουν στο Σανταντέρ (Ισπανία), τον προσεχή Σεπτέμβριο. «Οι αντίπαλοί μας είναι δυνατοί και εμείς πρέπει να εστιάσουμε στον τεχνικό τομέα και στην προπόνηση», τόνισαν.

Αθλητές και χορηγοί θα αγωνιστούν για να αποδείξουν πως η κατάκτηση στόχων μπορεί να επιτευχθεί μέσω συλλογικής και ταυτόχρονα σκληρής προσπάθειας.